Toğrul: Her yerde HDP'ye dönük saldırılara karşı tepkiler var

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, partilerine dönük saldırıların seçmenleri arasında öfkeyle karşılandığını belirterek, "Her yerde HDP'ye dönük saldırılara karşı itirazlar var" dedi.

Türk devletinin Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) saldırıları devam ediyor. Partililere dönük gözaltı ve tutuklamaların yanı sıra, geçtiğimiz hafta milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekillikleri düşürüldü. Her iki vekil de birkaç saat sonra da gözaltına alınıp tutuklanmışlardı. Güven, infazının çok az olmasından kaynaklı 5 gün sonra tahliye edildi. HDP'ye bu kadar saldırının gerçekleştiği ortamda partinin seçmeni de olup bitenlerden rahatsız.

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, ANF'ye konuşarak, sahada yürüttükleri örgütlenme ve bilgilendirme çalışmaları sırasında, Kürtlerin yaşanan bu baskı politikasına karşı çok öfkeli olduklarını gözlemlediğini söyledi.

HALKIMIZ ÇOK ÖFKELİ

Toğrul, partileri üzerindeki baskıların aslında 7 Haziran 2015 genel seçimlerinden önce başlayıp, şimdiye kadar da katlanarak devam ettiğini hatırlattı. Sahada yürüttükleri çalışmalar esnasında gözlemledikleri kadarıyla Kürtlerin tüm bu baskılara çok tepkili olduklarını aktaran Toğrul, konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Halkımız, AKP-MHP iktidarının daraldıkça saldırılarını iyice arttırdığının farkında. Bu saldırı politikasının bu kadar şiddetlenmesini AKP'nin gidişinin yakınlığına bağlıyorlar. Bundan dolayı da halkımız çok öfkeli ve tepkilidir. Çünkü burada halkın iradesine ve haysiyetine bir saldırı vardır.

O yüzden de buna karşı direnen bir halk ile karşı karşıyayız. Her yerde bu saldırılara karşı itirazlar var. Ayrıca, devletin ancak kolluk gibi zor aygıtlarıyla kendisini var edebildiğini görüyorlar ve bunu bizimle de paylaşıyorlar. Nitekim de öyle. Çünkü kolluk ve yargıyı kullanarak bizlere saldırılar organize ediyorlar. Böylelikle bizler üzerinden diğer toplumsal muhalefeti dizayn etmeye çalışıyorlar."

TÜM KESİMLER BASKI ALTINDA

HDP'nin tüm Türkiye halklarının partisi olduğunu vurgulayan Toğrul, "Öncelikle Kürtler, ama devamında da AKP'ye itiraz eden tüm kesimler baskı altındalar. Dolayısıyla sadece Kürt halkı değil, aslında baskıları yaşayan tüm kesimler iktidarın ne yapmaya çalıştığını bilince çıkardığını görüyoruz. Yine kamuoyu yoklamalarında da bu gerçekliği görmek mümkündür.

O yüzden de farklı inançlardan tutalım da farklı kültürlere sahip olan herkes temsiliyetini bugün HDP'de görüyor. Bu da ciddi ölçüde hem partimize hem de siyasi programımıza güç sağlıyor" şeklinde konuştu.