Toğrul: Siyaseten yenemediler, yargıyı kullanıyorlar

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, siyasi soykırım operasyonlarına tepki göstererek, "Çürüme başlamıştır; AKP-MHP ittifakı yenilecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Antep’te HDP’lilere dönük yapılan siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

'SİYASETEN BAŞ EDEMEYİNCE...'

Toğrul, operasyonun HDP’yi kriminalize etmek ve işlevsiz kılmak amacıyla yapıldığını belirterek, “Bizimle siyaseten baş edemeyenler kolluk ve yargıyı kullanarak yenmeye çalışıyor” dedi.

Toğrul, şunları söyledi: "AKP-MHP ittifakının hedefinde bugün Antep ilimiz vardı. Sabaha karşı 50 arkadaşımız hakkında sosyal medya ve HDP’nin eylem ve etkinliklerine katıldıkları gerekçesiyle operasyon yapıldı. Arkadaşlarımızın kapıları kırılarak içeriye girildi. Şu saat itibarıyla il binamızda hâlâ aramalar devam ediyor. Anlaşılıyor ki ellerinde bir delil yok ve bir delil yaratmaya çalışıyorlar."

'TEPKİLİ AMA İNANÇLIYIZ'

"AKP-MHP ittifakı, en büyük rakibini kolluk ve yargı gücüyle diskalifiye etmeye çalışıyor" diyen Toğrul, "Çürüme başlamıştır; AKP-MHP ittifakı yenilecektir. Öfkeliyiz, tepkiliyiz ama bir o kadar da inançlıyız" diye belirtti.