Tokyo’da 1. Uluslararası Kürt Konferansı

Japonya’nın başkenti Tokyo bugün 1. Uluslararası Kürt Konferansı’na ev sahipliği yapıyor.

Japon siyasetçilerle bir araya gelen Rojava ve Kuzeyli siyasetçilerin yanısıra Güney Kürdistan’dan da siyasi parti temsilcileri konferansa katılıyor. Konferansa Japon siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, gazeteciler ve birçok sivil toplum kuruluşları da davetli.

Konferans için Tokyo’da bulunan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusuf, Star Kongresi Sözcüsü Evin Sıwed, Demokratik Suriye Meclisi üyesi Mustafa Meşayix, HDP Antep Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Toğrul ve KNK Temsilci Refik Gafur, Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen resepsiyona katıldı. Capitol Hotel’deki resepsiyona iktidar partisi Liberal Demokrat Parti milletvekilleri ve muhalefet partisi Sosyal Demokrat Partili vekiller ile akademisyenler katıldı.

Federasyon ve DAİŞ’e karşı yürütülen mücadele ile ilgili sorulara cevap veren Kuzey Suriye Federasyonu Kurucu Meclis Eşbaşkanı Hediya Yusuf, uluslararası kamuoyunda Kuzey Suriye Projesine destek verilmesi çağrısında bulundu. Japon parlamenterler ise DAİŞ ile mücadele konusunda Suriyeli Kürtlerin mücadelelerini dünyanın hayranlıkla izlediklerinin altını çizdi.

Kürt siyasetçiler resepsiyon ardından Japonya Dışişleri Bakanı Ortadoğu Kuzey Afrika Direktörü Tsuka Uemura ile bir araya geldi. Görüşmede Kuzey Suriye Federasyonu ve Kürtlerin DAİŞ’e karşı yürüttüğü mücadele için Japon hükümetinden yardım talep edildi.