Toronto'da kimyasal saldırılar protesto edildi

Toronto'daki Kürdistanlılar, kimyasal silah kullanan Türk devleti ve sessiz kalan kurumları protesto etti.

Kanada'nın Toronto kentinde, Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerillalara yönelik sürdürdüğü kimyasal saldırılar ve bu saldırılara sessiz kalan  Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) protesto edildi.



Bloor Meydanı'nda bir araya gelen halk, pankart ve afişlerle Türk devletinin Kürdistan’daki işgal saldırılarına dikkat çekti.

Kentin işlek caddelerinden geçen eylemciler, 2 saat boyunca sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Yürüyüş boyunca “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî Serok Apo”, “Selam selam, İmralı'ya bin selam“, “Turkey out of Kürdistan”, “Freedom for Kürdistan”, “We are Kurdish, Kurdish is here”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Burada İngilizce okunan basın açıklamasında kimyasal gaz kullanarak savaş ve insanlık suçu işleyen Türk devletinin vahşetine göz yuman Batılı devletler ve kurumları protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik yüzlerce kez kimyasal gaz kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Çocuk katili Erdoğan” pankartı da taşındı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerinin taşındığı yürüyüş boyunca Türk devletinin savaş suçlarına dikkat çekildi.

Kamuoyunu bilgilendirmek için de İngilizce bildiriler okunup çevreden geçen Kanadalılara dağıtıldı.

Eylem zılgıtlar ile son buldu.