Tren faciasına yasak, Erdoğan’a ‘sultan’ töreni

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde tren “kaza”sında 24 kişi hayatını kaybederken, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi adına para bastırıp, süvari birliği ile dev bir tören hazırlıyor.

Kapıkule-İstanbul seferini yapan trenin 5 vagonu, Pazar günü raylardan çıkarak devrildi. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı’nın yaptığı açıklamaya göre 24 kişi öldü, 318 kişi yaralandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, “08 Temmuz 2018 tarihinde Uzunköprü-Halkalı arasında 6 vagon , 362 yolcu ve 6 personel ile seferini yapan 12703 trenin Balabanlı- Çorlu arası km 162’de seyri esnasında, saat 17.00 sıralarında dizide bulunan 5 vagon raydan çıkarak devrilmiştir” dedi

HAVA MUHALEFETİ Mİ?

Yetkililer, tren kazasının “hava muhalefeti” ile açıklamayı tercih etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı “Kazanın aşırı yağmur yağışları nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması nedeni ile meydana geldiği tespit edilmiştir” dedi.

NEDEN YAYIN YASAĞI?

Kazaya ilişkin soru işaretleri ortaya çıktığı andan itibaren Başbakanlık tarafından geçici yayın yasağı getirilmesi dikkat çekti. Yetkililer “ihmal” olasılığını reddediyor.

BAKIM İHALESİ İPTAL EDİLDİ!

Cumhuriyet gazetesine göre Çorlu'da meydana gelen tren faciasına ilişkin ciddi bir skandal ortaya çıktı. Buna göre 11 Haziran'da hattın bakımı ihaleye çıkarıldı. Ancak ihale seçimlerden 3 gün önce iptal edildi. Ödenek tahsis emrinin bir türlü çıkmamış olması, gerekçe olarak gösterildi.

DEVLET İMKANLARI ERDOĞAN İÇİN SEFERBER EDİLDİ

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazaya ilişkin taziye mesajında devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini iddia etti. Ancak, devletin tüm imkanlarının Erdoğan’ın “sultanlık” töreni için harekete geçirildiği anlaşılıyor.

Kazanın yaşandığı sırada, Erdoğan’ın Meclis’teki yemin töreni ardından Saray’da dev bir tören yapılacak. Dini cemaatlerin de katılacağı törende, Erdoğan mehter marşı ile karşılanacak. Erdoğan’ın süvari birliği ile Saray’a girişi ardından,hava, kara ve deniz komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında 101'er pare top atışı yapılacak. Bununla birlikte, Erdoğan adına para basılacak. Konuklara özel yapılan 1 liralardan hediye edilecek. Bu özel paraların bir kısmı da tedavüle sokulacak.