Trump’ın danışmanı Türk yetkililerle görüştü

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir danışmanının hafta sonu Türkiye’yi ziyaret ederek hükümet yetkilileri ile görüştüğü açıklandı.

Açıklama Beyaz Saray’dan geldi. Yazılı açıklamada Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster’ın 10 ve 11 Şubat tarihlerinde İstanbul’u ziyaret ederek Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştüğü belirtildi.

Beyaz Saray’a göre görüşmede “çift taraflı stratejik ortaklığa” vurgu yapıldı ve her iki ülkenin “öncelikleri ve kaygıları” tartışıldı.

Açıklamada McMaster ve Kalın’ın çift taraflı ilişkileri etkileyen sorunları detaylı olarak ele aldığı ve “tüm biçimler altındaki terörizme karşı ortak mücadeleyi genişletmenin yolları” üzerine düşündüğü belirtildi.

Tartışmaların merkezinde Türk rejiminin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının yer aldığı sanılıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Mısır ile bu Pazartesi başlayan Ortadoğu turu kapsamının son durağı olarak Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ayrıca ABD Savunma Bakanı James Mattis’in de Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile Brüksel’de bir araya geleceği bildirildi.