TUAY-DER operasyonu: 4 kişi tutuklandı

Amed'de TUAY-DER'e dönük başlatılan siyasi soykırım operasyonları kapsamında tutuklananların sayısı 4’e çıktı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği'ne (TUAY-DER) dönük başlatılan bir soruşturma kapsamında 9 Haziran’da birçok eve polis siyasi soykırım operasyonu düzenledi.

Baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis üyesi Vahit Doğru, TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, derneğin yöneticileri Şafii Hayme, Hanım Akay, Müşeher Ülker, derneğin eski üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur ve Hüsamettin Kılıç, Ayten Kırtay, Zeynep Kıray, Rezan Erimfik, Çekdar Çubuk, Kazım Yayık, Selahattin Çap, Haşim Temiz, İbrahim Temiz, Mehmet Temiz, Hüseyin Temiz, Medeni Kırtay, Fatma Gül'ün de aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Emniyet işlemleri Çarşamba günü biten ve adliyeye sevk edilen 5 isimden TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticiler Şafii Hayme ve Müşeher Ülker, dernek çalışmaları gerekçe gösterilerek “Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Dernek yöneticisi Hanım Akay ve tutsak yakını Kazım Yayık ise adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı.

Bazı isimler de bugün emniyet işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Sevk edilen 8 kişiden TUAY-DER’in eski yöneticisi Abdulmenaf Kur “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanırken, Hüsamettin Kılıç, Ayten Kırtay, Zeynep Kıyar, Rezan Erimfik ile isimleri öğrenilemeyen 2 kişi adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakıldı. Çekdar Çubu’un ise savcılık işlemleri sürüyor.

GÖZALTINDAKİLER

Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, TUAY-DER eski yöneticisi Leyla Ayaz, Selahattin Çap, Medeni Kırtay, Haşim Temiz, İbrahim Temiz, Mehmet Temiz, Hüseyin Temiz ve Fatma Gül ise halen İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor.