Türk askeri köylülere işkence yaptı, hayvanları taradı

Türk askerleri, Silvan’da başlatılan operasyon sırasında evlere baskın düzenledi, halka işkence yaptı ve köylülere ait hayvanları taradı.

Alınan bilgilere göre Lice, Hazro, Silvan ve Kulp arasındaki bölgede Salı günü başlayan askeri operasyon, aynı gün akşam saatlerinde sona erdi.

Operasyonun başlatılmasından bir gün önce, 8 Haziran’da Silvan ilçesine bağlı Üçdirek (Hindês) Mahallesi’ndeki evlere baskın yapıldığı öğrenildi.

Türk askerlerinin halka ters kelepçe takıp “Bize teröristlerin yerini göstereceksiniz” diyerek kırsal mahallelerde gezdirerek darp ettiği bildirildi.

Operasyon boyunca halkın evlerinden çıkmasına da izin verilmedi. Mahallenin kırsal alanlarında bulunan büyükbaş hayvanların da helikopterler tarafından tarandığını belirtildi.

Halkın verdiği bilgilere göre hayvanlara yapılan saldırı sonucunda bir büyükbaş hayvan öldü, 6’sı ağır yaralandı. Hayvan sahipleri yaralılardan 5’ini kesmek zorunda kaldıklarını belirtti. Saldırı sırasında bölgede bulunan bir çok hayvanın ise kayıp olduğu öğrenildi. Devlet tehdidi nedeniyle halk hayvanlarını aramaya çıkamıyor.