‘Türk devleti Kerkük’te silahlı grup oluşturdu’

YNK Irak Parlamentosu Vekili Şiwan Dawidî, Türk devletinin Kerkük’te silahlı bir grup oluşturduğunu ve bunları eğittiğini açıkladı. Geçmişte Kerkük’te öldürülen bir çetenin elbisesinde Türk bayrağı çıkmıştı.

YNK Irak Parlamentosu Vekili Şiwan Dawidî’nin Rojnews’e verdiği bilgilere göre, silahlı grup Türkmen Cephesi tarafından oluşturuldu. Silahlı grubun doğrudan Türk devleti tarafından eğitildiği belirtildi. Dawidî, bir buçuk yıldır silahlı grubun oluşturulduğunu ve tüm maddi ihtiyaçlarının Türk devleti tarafından karşılandığını dile getirdi.

Dawidî, "Bizim bilgileri yetkililerle paylaşmamız ardından, dün Irak Hükümet Sözcüsü böyle bir güçten haberlerinin olmadığını söyledi" dedi.

Dawidî, bu silahlı grubun Irak İçişleri ve Savunma Bakanlıkları tarafından araştırılması ve böyle bir gücün önün alınmasını istedi.

'KERKÜK İÇİN TEHLİKELİ'

Parlamenter Şiwan Dawidî, Irak yasalarına göre oluşturulmayan bu gücün Kerkük için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Şiwan Dawidî, bazıların da oluşturulan bu silahlı grubu Heşdî Şebî’nin bir gücü yapmak istediğini kaydetti.

ÇETEDEN TÜRK BAYRAĞI ÇIKMIŞTI

Kerkük’ün 16 Ekim 2017’de işgal edilmesinin ardından, bölgede çete grupları artmaya başladı ve bu çetelerinin birçoğunun Türk devletine bağlı olduğu belirtilmişti. Kerkük’te yaşanan bir çatışmada öldürülen bir çetenin elbisesinde Türk bayrağı vardı.