Türk devletinin rakamlarına göre depremde 40 ölü, 1607 yaralı

Türk devletinin açıkladığı rakamlara göre Elazığ depreminde ölü sayısı 40'a çıktı. Dayanışma kampanyaları sürerken, hükümet ise sosyal medya hesaplarına soruşturma açmakla meşgul.

Elazığ'da 6,8 şiddetindeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 40'a çıktı. Yaralı sayısının 1607 olduğu duyuruldu. Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki tarama çalışmaları dün sonlandırılırken, Sürsürü Mahallesi'ndeki Dilek Apartmanı'nda ekipler çalışmalarına devam ediyor.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplam 1607 vatandaşın hastanelere müracaat ettiğini, şu an hastanelerde 86 vatandaşın tedavilerinin devam eden ettiğini dile getirdi. Koca, “18 vatandaşımızın yoğun bakımda tedavilerine devam ediliyor. Durumu ağır olan vatandaşımız bulunmuyor” dedi.
Deprem sonrası toplamda 72 bina tamamen yıkılırken, 514 binanın ağır hasarlı, 409 binanın az ve orta hasarlı olduğu açıklandı.
Türk bakanlar, binalardaki tespit ve yıkım çalışmalarının başlatıldığını belirterek, evleri ağır hasarlı olanlara 41 bin TL yardım yapılacağını söyledi.

TMMOB'DAN RAPOR

Deprem bölgesinde inceleme yapan TMMOB Amed İl Koordinasyon Kurulu, raporunu açıkladı.
Raporda, “Kontrolsüz yapılaşma sonucunda binaların göçtüğü tespit edilmiştir” denildi.
"Yapısal kusurlar fazla" vurgusunun yapıldığı raporda, koordineli çalışılmadığı eleştirisinde bulunuldu.

AMED'DEN 2 KAMYON YARDIM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Amed'de Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Ticaret Borsası (DTB) tarafından Elazığ ve Malatya'da depremden etkilenen ihtiyaç sahiplerine 2 kamyon temel ihtiyaç malzemesi gönderildi.

MERSİNLİ SANATÇILARDAN KAMPANYA

Mersin’de alternatif sanat için bir araya gelen Özgün Sanat Atölyesi çalışanları, Elazığ depreminde zarar gören aileler için yardım çalışması başlattı. Atölye müzisyenleri, kentin en işlek yerlerinde üç gün boyunca şarkılar söyleyerek, yardım toplayacak.

50 KİŞİYE SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası sosyal medyada paylaşım yapan 50 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
Hakkında soruşturma başlatılanlar, “halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak”, "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılamak” iddialarıyla suçlanıyor.