Türk ordusu çıkmazla karşı karşıya

Heftanîn’de son 4-5 gün içerisinde 100’ü aşkın askerin öldürülmesi, Türk ordusunun nasıl bir çıkmazla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

HPG ve YJA STAR gerillaları, yüksek teknoloji ve büyük bir askeri donanım ile istihbarat ağına sahip Türk ordusuna karşı büyük bir direniş sürdürüyor.

Son 4-5 gün içerisinde HPG tarafından verilen bilançoda 100’ü aşkın işgalci askerin öldürüldüğünün açıklanması, Türk ordusunun nasıl bir çıkmazla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Gerilla, şunu net bir şekilde gösteriyor; bu dağları işgal etmek, Egîd ve Zilanların yoluna baş koymuş bu gençlerin elinden koparıp almak hiç de kadar kolay olmayacak. HPG ve YJA STAR gerillaları, Kürtlerinin yurdunun hiçbir sömürgeciye cennet olmayacağını ortaya koyuyor. Gerillalar için Heftanîn, sadece bir işgale karşı kurtarma savaşı değil, özgür, demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü, bütün halkların haklarını savunma mücadelesidir

Bilindiği gibi PKK’nin birinci güç kaynağı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitleridir. Bütün gücünü, kuvvetini, yaşama heyecanını ve iradesinde, bitmez tükenmez enerjisini Önder Apo’nun felsefesi ve öğretilerinden alıyor. Bununla birlikte şehitlerin ortaya çıkardıkları mücadele kültürü ve tamamıyla yeni bir yaşam kurma azimleri, bugünkü gerillaların güç kaynaklarıdır. PKK’nin ve bugün Heftanîn’de savaşan gerillaların bir diğer güç kaynakları ise halklardan aldıkları destektir. Her bir başkaldırı, her bir gösteri, her bir tepki ve mücadeleye katılım gerillalar için adeta bir doping etkisi yaratıyor. Gerillanın inancına inanç, azmine azim, kudretine kudret katan esas faktörlerden biri de halkların mücadelesi ve desteğidir. Aslında gerilla ve halk birbirinden kopmaz iki faktördür. Gerilla savaştıkça halklar irade kazanır, halklar irade kazanıp bunu kullanınca da gerilla yeniden savaş gücünü toplar ve bu şekilde ortaya hiç bitmeyen bir devrimci mücadele çıkar. Gerillanın mücadelesi ve halkların tepkisi ile zafer yine özgürlükten yana olacaktır.