Türk ordusu Efrîn'e girişi yasakladı, terör estiriyor

Türk ordusu, işgal ettiği Efrîn merkeze girişleri yasakladı. Evlerine dönmeye çalışan siviller ise kaçırılıyor.

İşgalcilerin girişiyle birlikte yağma ve talanın hakim olduğu Efrîn’de, kentte girişler aynı güçler tarafından yasaklandı. Kentin giriş ve çıkışlarını tutan Türk askerleri ve suç ortağı çeteler, sivillerin girişlerini de engelliyor.

Alınan bilgilere göre Efrîn’den çıkamayan ya da geri dönmek isteyen gençler “Ya ÖSO’ya katıl ya da cezaevi” denilere iki insanlık dışı tercihe maruz bırakılıyor. Çok sayıda gencin bu şekilde alıkonulduğu bildiriliyor.

Çetelerin sosyal medya hesaplarından paylaştıkları görüntülerde elleri arkadan bağlı, gözleri bağlanmış siviller görülüyor. Türk işgal güçlerinin gözaltına aldığı bu gençler, çetelere katılmayı reddettikleri için Ezaz ya da Türk cezaevine gönderilmekle tehdit ediliyorlar. 

Kentte uygulanan yasaklar, gözaltı ve tehditler, demografik yapının değiştirilmesi için yapılan hesaplar olarak değerlendiriliyor. Türk rejimi daha önce de defalarca, Türkiye’ye sığınan mültecileri Kürt topraklarına yerleştireceklerini açıkça ifade etmişlerdi. Türk devleti, mülteciler için Avrupa Birliği fonlarından da yararlanıyor.

Kentte yağma sürerken, yüzbinlerce kent sakini de vahşete maruz kalmamak için Efrîn çevresindeki bölgelere sığınmış durumda. Şehba Çölü’nde kalan siviller zor koşullar altında yaşıyor.