Türk yargısı bir DAİŞ'liyi daha tahliye etti!

Sultanahmet Katliamı Davası'nın duruşmasında bir DAİŞ'li tahliye edildi.

Sultanahmet Meydanı'nda 12 Ocak 2016 tarihinde DAİŞ'li Nabil Fadlı tarafından düzenlenen ve 12 turistin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin davanın duruşması, bugün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Cezaevine yazı yazılmasına karşın tutuklu sanıklar Abdulrahman Faaiz Rashıd Rashıd, Atala El Hasan El Mayyuf, Fevzi Muhammed Ali, Halil Derviş ve Mohammed Khalid Hawaslı'nın gönderilemediği belirtildi. Sanıklar adına avukatları duruşmaya katıldı. Duruşmada söz alan tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyesini ve beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, suç vasfının ve delil durumunun değişme ihtimali ile tutuklu kaldığı süreyi öne sürerek, tutuklu sanıklardan Mohammed Khaled Hawaslı'nın tahliyesine karar verdi. Sanık Hawaslı hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

ERTELENDİ

Diğer tutuklu 4 sanığın tahliye taleplerini ise delil durumu ve suçlamaların vasfını dikkate alarak reddeden mahkeme, sanıklar Rasheed Alabdalah Alagaagan, Mohamed Beraa Taskeia, Luay Taskıah ve Ahmet El Hasan hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine hükmetti.

Duruşma ertelendi.