TUHAYDER: İmralı'da tecrit Türkiye'de faşizme dönüşüyor

TUHAYDER, İmralı tecridini kınayarak, "Öcalan'a tecrit Türkiye'de faşizme dönüşüyor" dedi.

Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği ( TUHAYDER), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklar üzerindeki tecrit ve hak ihlallerine ilişkin Fatih'te bulunan dernek binalarında basın açıklaması yaptı.

'TECRİT FAŞİZME DÖNÜŞÜYOR'

Toplantıda konuşan TUHAYDER Eşbaşkanı Hüsnü Taş, “Öcalan'a uygulanan tecrit, Kürt halkına inkâr ve asimilasyon, Türkiye halklarına baskı ve faşizm, Ortadoğu halklarına ise işgal ve savaş politikası olarak yansıyor. Öcalan'Ia görüşme yapıldığında toplumsal barışta ne denli karşılığı olduğunu ve katkı sunduğunu tüm kamuoyu bilmektedir. Görüşmeler ülkede bir çok olumlu gelişmeleri de beraberinde getirmektedir” dedi.
Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine de değinen Taş, cezaevlerinden artık hasta tutsakların tabutlarının çıkarıldığına dikkat çekti.

'TECRİDİ KALDIRMAKTAN KORKUYORLAR'

Ardından söz alan HDP’nin önceki dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Öcalan’a yönelik gerçekleşen devletlerarası komplonun Kürt halkına yapıldığını vurgulayarak “Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasından korkanlar barış ve eşitlikten korkanlardır. Sayın Öcalan’la en ufak bir irtibat sağlanamıyor. Tecrit hem uluslararası hukukta hem de Türkiye de yasal değildir. Devletin bir an önce diyalog zeminine geçmesi mutlak tecridin kaldırılması gerekir. Bu zeminde mücadele eden herkesin taleplerini yerine getirmeye yönelik bir dayanışma içerisinde olmalı” ifadelerini kullandı.
Grup Yorum’a yönelik hak ihlallerine de değinen Encü, “Grup yorum üyeleri hukuksuzca cezaevlerinde tutuluyor ve açlık grevindeler. Onların talepleri bizim taleplerimizdir. Devletin bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor” dedi.