'Tüm Müslümanlar Türk-İslam sentezine karşı çıkmalı'

CÎK Başkanı Turhallı, Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırının bir devlet organizasyonu olduğunu söylerken, "Tüm Müslümanların bu kirli Türk-İslam faşizminden hızla uzaklaşmaları gerekiyor. Bu vahşet kaybetmenin de göstergesidir" dedi.

Kürdistan İslam Hareketi (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, tutuklu HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıyı ANF’ye değerlendirdi.

 

Turhallı, “Bu saldırı bir devlet organizasyonudur, Erdoğan’dan bağımsız değildir. Bu organizasyon deşifre edilip, herkesin Türk İslam faşizmi denilen bu vahşi İslam dışı dine karşı mücadele etmesi gerekir” dedi.

‘SALDIRIYI AKP’DEN AYRI ELE ALMAK YANLIŞ OLUR‘

Ankara’da insanlık ve İslam tarihinde eşine rastlanmamış bir vahşet uygulandığına dikkat çeken Turhallı, “Yaşlı bir annemizin vefatından sonra mezara gömülmesinden dolayı İslam adını kendilerine takmış bazı vahşi insanlar aslında Türk-İslam sentezinin oluşturmuş olduğu bir grup, insanların cenazelerini mezardan çıkarıp gömülmemesi için bir karşı koyuş oldu. Bu saldırıyı AKP ve Türk-İslam sentezinden ayrı ele almak yanlış olur ve eksik olur. Bu saldırı aslında İslam adına faşizmin uygulamasıdır. Artık bırakalım canlı insanlara tahammülü, ölmüş insanlara bile tahammül edemiyorlar. Oysa peygamberimiz şöyle söyler; ‘Ölülerinizi rahmetle yad edeniz.' Bırakalım rahmet ile yad edilmeyi, ölen insanların defin işlemlerinin olmaması için bile Türk-İslam faşizmi acayip bir ruh haline girmiş ve bu ruh hali neredeyse insanlık tarihinde vahşet derecesine varmıştır" dedi.

‘ONLARIN İNANDIĞI DİN VAHŞİ BİR DİNDİR‘

Civaka Îslamiya Kurdistan olarak bu saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını söyleyen Turhallı, “İslam adına bunların yapılması bize utanç veriyor, utanıyoruz. Böylesi kutsal bir dinin bu tür şeylere alet edilmesi bizi üzüyor ve incitiyor. Bazen insan Müslüman olduğundan dolayı ne söyleyeceğini bilemiyor. Acaba gerçekten bunlar da bu dine inanıyor mu? Biz, aynı dine mi inanıyoruz? Ben şunu açık söyleyeyim, aynı dine inanmıyoruz. Onların inandığı din vahşi bir dindir. Onlar dini kendi emellerine alet eden, ne canlıya ne de cansıza hiçbir hak tanımayan bir dine inanıyorlar. Bütün Müslümanların bu vahşetten ders çıkararak bu vahşi Türk-İslam sentezine karşı mücadele etmeleri gerekiyor. Biz mücadele ediyoruz, en fazla buna karşı çıkması gerekenler de Müslümanlardır" şeklinde konuştu.

‘DAİŞ’İN BABASI AKP!'

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Bakan Süleyman Soylu'ya da tepki gösteren Turhallı, “Bu işi organize eden zaten bunlardır. Bundan herkes emin, biz de eminiz. Erdoğan bunlardan bağımsız değil, beraberdiler ve bu bir devlet organizasyonudur. Bu organizasyon deşifre edilip gerçekten DAİŞ’in babasının da bunlar olduğu artık açığa çıkmıştır. DAİŞ’te mezarları bozuyordu, insanları öldürüyordu, cenazelere saldırıyordu, bunlar da saldırıyor" diye ekledi.

‘BU VAHŞET KAYBETMENİN GÖSTERGESİDİR‘

CÎK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, son olarak şunları kaydetti:

"İlginç olan Ankara gibi bir yerde, Türklerin, Türk-İslam sentezinin başkentinde bu saldırının olmasıdır, Kürdistan’da şimdiye kadar bu tür şeyleri yapıyorlardı fakat fazla dikkat çekmiyordu ama bunun böyle olması gerçekleri net bir şekilde gözler önüne sermiş oldu. Bunların son çırpınışlarıdır, bunlar kaybedecekler. Yani bu vahşet kaybetmenin de göstergesidir. Tüm Müslümanların bu kirli Türk-İslam faşizminden hızla uzaklaşmaları gerekiyor, yoksa dünya ve ahiret ve balinde kurtulamayacaklar. İslam bunu emrediyor. Herkesin bir araya gelip, bir güç haline gelmesi ve bu Türk İslam sentezi denilen vahşi İslam dışı dine karşı mücadele etmesi gerekir."