Türk yargısından HDP’li vekile ‘Kürtçe müzik’ fezlekesi

Türk yargısı bu kez Kürtçe müziği gerekçe göstererek HDP’li vekil Remziye Tosun hakkında fezleke düzenledi.

HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, “Kürtçe müzik” gerekçe gösterilerek fezleke konusu oldu.

2019’da Amed’in Hani ilçesinde katıldığı bir düğünde Kürtçe müzik çalınması nedeniyle ihbar edildiği belirtilen Tosun hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlendi.

Kasım 2019’daki düğün sırasında Tosun ve beraberindekilerin şarkıcıya “örgüt propagandası” içerikli şarkı söylemesi için baskı kurulduğu öne sürüldü.

Tosun hakkında hazırlanan fezleke Türk Meclisi’ne gönderildi. Savcılık Tosun’un dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

Tosun, fezlekeye tepki göstererek “Aslında bizim şahsımızda Kürt halkını korkutmak ve sindirmek istiyorlar. Bugüne kadar bize onlarca fezleke hazırlandı. Eş Genel Başkan’ımızın yanında durduğumuzdan tutun da halay çekmemize kadar. Yaptığımız her faaliyet suç unsuru olarak gösterilmek isteniyor” dedi.

HDP’li vekil, “Bununla halkı baskı altında tutmayı amaçlıyorlar. Keza şu an Kobanê ve kapatma davasıyla bu net görülebilir. Söz konusu HDP olunca her şey yasak, fakat kendilerine her şey serbest. Ama halkımız da tüm bu yapılmak istenenin farkında. Biz de bu hukuksuzluklara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyiz” diye ekledi.