Türkiye'de de Avrupa'da da hep yalan hep dolan

Almanya'da Mehdi Eker'in katılacağı miting AKP destekçisi UETD'nin belediyeye yalan, eksik ve gecikmeli bilgiler vermesi nedeniyle ertelendi.

Avrupa’daki miting yasaklarını referandumdaki tek propaganda argümanı olarak kullanan AKP’nin bu sefer de Almanya’nın Hannover kentinde Mehdi Eker’in katılacağı bir mitingi iptal edildi. Ancak mitingi düzenleyen UETD’nin kent belediyesine yine bilinçli olarak yalan, eksik ve gecikmeli bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Ülkede büyük bir Kürt kitlesinin de yaşadığı Hannover kentinde Avrupa Türkiyeli Demokratlar Birliği (UETD) adlı AKP’nin yan kolu gibi çalışan örgüt tarafından bir miting düzenlenmesi için salon tutuldu. Ancak AKP Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in katılımının her zaman olduğu gibi son anda bildiriminin yapıldığı miting, Hannover Belediyesi tarafından iptal edildi.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok’un mitinge ilişkin Belediye Meclisi’ndeki diğer partilerin de görüşünü aldığı ve yasak kararını verdiği öğrenildi.

UETD’LİLER ‘MİTİNGİN HAKİKİ KARAKTERİ’ HAKKINDA YİNE YALAN SÖYLEDİ

Öte yandan mitingin yasaklanmasında kentteki Türk ve Kürtler arasında olası gerginliklerin önlenmesi isteminin de payı olduğu söylense de, kent yetkililerinin basına verdiği bilgilerde UETD’nin bilinçli yasaklarının etkili olduğu bildiriliyor.

Mitingi düzenleyen UETD’lilerin ‘bölge teşkilatının toplantısı’ adı altında Hannover Belediyesi’nden izin istedikleri öğrenildi. Yine, ‘Türkiye’den de bir milletvekilinin katılımına’ ilişkin bilginin ise belediyenin UETD’den detay istemesi üzerine kabul edildiği bildirildi.

Ayrıca AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in mitinge katılımının da Hannover Belediyesi’nden gizlendiği ve bu bilginin Alman polisi tarafından belediyeye iletildiği ortaya çıktı.

UETD’nin bilinçli olarak yaptığı yanlış ve yalan bilgilendirmeler üzerine de mitingin yapılacağı salona verilen izin, bugün öğleden sonra geri çekildi.

YALAN BİLGİLERLE DAHA FAZLA MİTİNGİN YASAKLANMASI HEDEFLENİYOR

AKP’lilerin Almanya, İsviçre, Danimarka ve İsveç gibi ülkelerden sonra Hollanda’yla yaşanan meşhur gerginliklerden ciddi medet umdukları biliniyor. Erdoğan’ın deyimiyle ‘Haç ile hilalin savaşı’ propagandasına malzeme olan bu yasakların, kanunlarda belirtilen maddelerin bilinçli olarak çiğnenmesiyle bizzat AKP’liler tarafından neredeyse sipariş edildiği ortaya çıkıyor.

Zaten Hollanda ile yaşanan gerginliklerden sonra AKP’lilerin son bir aydır pek bahsetmediği seçim anketlerinin sonuçlarını iştahlı bir biçimde vermeye başladıkları görülüyor.