Tuşba’nın gaspçısı makam uydurdu

Seçimleri farklı bir biçimde kaybettiği halde AKP tarafından belediye başkanı olarak atanan gaspçı Salih Akman, belediye başkanvekili diye bir makam icat ederek oda tahsis etti. 

HDP’nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde büyük farkla kazandığı Tuşba Belediyesi’nin eşbaşkanlarının mazbataları, KHK’lı oldukları bahanesiyle gasp edilence atanan AKP’li Salih Akman, şimdi de HDP’li meclis üyelerinin bulunduğu odaya el koydu.

Akman, bu odayı, belediye mevzuatına olmayan ‘belediye başkanvekili’ diye bir makam icat edip ona tahsis etti.

Yerel seçimlerde 20 belediye meclisi üyesi HDP’den seçilirken, seçimlerin ardından HDP’li beş belediye meclis üyesi, Türk İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı.

Seçimleri kazandığı halde mazbatası verilmeyen HDP’li Belediye Eşbaşkanı Ayşe Minaz, Akman’ın yürüttükleri muhalefetten rahatsız olduğu için kendilerine mobbing uyguladığını söyledi.

Minaz, “Belediye Başkanvekili diye bir makam odası olmaz. Kendi encümenleriyle sorun yaşayan biri. Bize sorulmadan odamızı iptal etiller. Muhtemelen belediyeye gelmemizi istemiyorlar. Gösterdiğimiz demokratik muhalefet onları rahatsız etti. Bize evrak inceleme dışında bir yere gidip inceleme yapmamızı istemiyorlar. Yeni belediye binasında inceleme yapmamıza dahi izin vermiyor. Mücadelemizi sürdürmeye ve halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

HDP’LİLER İÇİN X-RAY CİHAZI

HDP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi Servet Aktaş da gaspçı Akman’ın halk tarafından seçilmiş belediye meclis üyelerine düşmanlık yaptığını söyledi.

"Sırf odamıza el koymak için olmayan bir makam icat etti. Türkiye'nin hiçbir yerinde ve yasada 'Belediye Başkanvekili' diye bir makam uydurdu” diyen Aktaş, Meclis’te sayısal çoğunluk olduklarını ve Akman’ın yapmak istediği hukuksuz işlere karşı çıktıkları için odanın kendilerinden alındığını ifade etti. 

Aktaş, şunları ekledi: “Belediye girişte dahi tüm yurttaşlar aranmaksızın içeri alınırken, sadece biz belediye meclis üyeleri X-Ray cihazından geçirilerek içeri alınıyoruz. Akman’ın bu yıldırma politikalarına karşı demokratik alanı terk etmeyeceğiz ve yapmak istediği hukuksuzluklara izin vermeyeceğiz.”