Tutsak Özmen: Bütün halkımız direnişe katılsın

Açlık grevindeki tutsaklardan Ömer Özmen, cezaevinde baskıların arttığına dikkat çekti. Özmen, "Kararlıyız. Bizi eriten tek şey sessizlik olur. Halkımız direnişe katılsın" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kırılması amacıyla başlatılan açlık grevi ve ölüm orucu direnişleri sürüyor. Hilvan 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan tutsakların durumu da her geçen gün ağırlaşıyor.
Tutsak Ömer Özmen, 1 Mart'tan bu yana açlık grevinde. Ailesi ile telefon görüşmesinde, "Bedeli ne olursa olsun, bizler, eylemimize sonuna kadar devam edeceğiz" mesajını verdi.

'BASKI, ENGEL VE SORUŞTURMALAR VAR'

Özmen, her geçen durumlarının kötüye gittiğini belirtirken, şunları aktardı:
"Her gün, her dakika, her saniye bedenlerimiz eriyor, bizleri asıl eriten ise buna sessiz kalınmasıdır. Bizler, büyük bir amaç uğruna bu eylemi başlattık.
Baskılar her geçen gün daha çok artıyor, temel ihtiyaçlarımızı cezaevi karşılamıyor. Ailelerimizle haftalık yaptığımız görüşmelerde sesimizi duyurmaları için göndermiş olduğumuz mesajlardan dolayı şu anda açlık grevinde olan hepimiz hakkında soruşturma başlatılmış."

'ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ; BÜTÜN HALKIMIZ DİRENİŞE KATILSIN'

Tutsak Ömer Özmen, kararlı olduklarını söyleyerek, şunları da kaydetti:
"Her ne yaparlarsa yapsınlar, bizler asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, direnişimize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu direnişin sonu muhteşem olacak, 
Bütün halkımızı tecridi kırma, faşizmi yıkma direnişi etrafında toplanmaya çağırıyoruz."