Tutsak aileleri: Bıçak kemiğe dayandı!

Tutsak yakını Hanım Sever, “Annelerin tek isteği adaletin sağlanmasıdır. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları tarafından sürdürülen Adalet Nöbeti, İzmir’de 98’inci gününe girdi. Bayraklı Adliyesi önünde devam eden eylemde, "Deng bide zindanan”, "Hasta tutsaklara özgürlük" yazılı önlükler giyen tutuklu yakınları, sık sık “Bijî berxedana zindanan” ve “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aliağa ve Menemen ilçe yöneticileri de katıldı.

 HDP Aliağa İlçe Eşbaşkanı Gül Ekinci, "Tutukluların yaşam haklarının ellerinden alınmasını istemiyoruz. Tutsak olmaları, yaşam haklarının ellerinden alınacağı anlamına gelmez. Tedavilerinin biran önce gerçekleştirilmesi için yetkililerin çaba sarf etmesini istiyoruz. Annelerin haklı olan talepleri yerine getirilmelidir” dedi.
Menemen İlçe Eşbaşkanı Ekrem Karakuş da "Bu ülkeye bir türlü adalet gelmedi. Yetkililere sesleniyoruz; annelerin tek isteği adaletin sağlanmasıdır. Çocuklarına sahip çıkmak istiyorlar. Devlet hasta tutukluların tedavilerini sağlamıyorsa, tahliye etsin, aileleri tedavi etmek istiyor" ifadelerini kullandı.  


Son olarak konuşan tutsak yakını Hanım Sever ise "Adalet ve barış istiyoruz. Cezaevinde cenaze çıkmasın, bu baskılar artık yeter. Anneler olarak artık dayanamıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı. Artık yeter diyoruz" diye belirtti.