Tutsak aileleri: Bu adalet sistemini kabul etmiyoruz

Amed’de 261 gündür Adalet Nöbeti eyleminde bulunan tutsak aileleri, kanunların eşitsiz uygulanmasına tepki göstererek, “Bu adalet sistemini kabul etmiyoruz” dedi.

Aileler, 261 gündür hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması ve cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması için Adalet Nöbeti tutuyor.

Yeni eylem gününde Amed’in Kayapınar ilçesinde bulunan Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde bir araya gelen ailelere, Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.

Tutsak yakını İnci Güler, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Çevik Bir’in tahliye edilmesine dikkat çekerek, kanunların eşit uygulanmadığı tepkisinde bulundu.

İnci Güler, “Kanunlar herkese eşit uygulanmalı. Tutuklulara adil davransınlar. Hak, hukuk varsa, eşit olmalı. Hasta tutuklular serbest bırakılsın, tedavi edilsin. Devletin bu zulmüne son verilmeli. Bu adalet sistemini kabul etmiyoruz” dedi.