Tutsak aileleri: Devlet zulüm ve soykırım peşinde

Amed'de adliye önünde buluşan tutsak yakınları, "Devlet Kürtlere zulmediyor. Yapılanlar soykırım politikasının parçası" dedi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların özgürlüğü için tutsak yakınları tarafından Amed'de başlatılan Adalet Nöbeti 303’üncü gününde devam etti.

Adliye önünde bir araya gelen ailelere Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri de destek verdi.

'SOYKIRIM POLİTİKASININ PARÇASI'

Hasta tutsak yakını İnci Güler, aylardır sürdürdükleri eylemlerine rağmen taleplerinin karşılanmadığını ve bu durumun Kürtlere yönelik soykırım politikasının bir parçası olduğunu söyledi.

Ağır hasta tutsakların tedavilerinin engellendiğini ifade eden Güler, “Tutuklularımızı bırakın, biz tedavi edelim. Çünkü onlar tutuklularımızı tedavi etmiyor, hastaneye götürmüyor ve tutuklularımıza sahip çıkmıyorlar. Hastaneye götürdüklerinde de doktorlar bile tutuklularımıza düşman gözüyle bakıyor” dedi.

Güler, “Devlet Kürtlere zulüm yapıyor. Yaşasın zindan direnişleri” diye konuştu.

Eylem, “Bijî berxwedana Zindan” ile “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla tamamlandı.