Tutsak ailelerinden siyasi partilere ziyaret

Hasta ve infazı yakılan tutsakların aileleri, Ankara'da siyasi partileri ziyaret etti.

Amed, İzmir, İstanbul ve Van’da Adalet Nöbeti eylemini sürdüren tutsak aileleri, Ankara’da siyasi partileri ziyaret etti. Annelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Genel Başkan Yardımcısı Serhat Eren, Tutuklu Aileleri ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (TUHAY DER) Van Eşbaşkanı Edibe Babur ve Diyarbakır Eşbaşkanı Mehmet Gündüz eşlik etti.

İlk olarak Demokrasi Atılım Partisi'ne (DEVA) ziyaret eden aileleri, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen karşıladı. Amed'de Adalet Nöbeti’nde yer alan İnci Güler Altındağ, geçtiğimiz Ocak ayında da Ankara’da siyasi partileri ziyaret ettiklerini ve bu konuda tek bir adım atılmadığını hatırlattı.

'CENAZE ÇIKMASIN DİYE DİRENİYORUZ'

Aileler, ardından Saadet Partisi'ne geçti. Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş aileleri karşıladı. Burada konuşan HDP İzmir İl Örgütü binasında Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, aylardır yaz kış Adalet Nöbeti’nde cezaevlerinde daha fazla cenazelerin çıkmaması için direndiklerini söyledi. Poyraz, tek taleplerinin cezaevlerinde durumu ağır olan hasta tutsakların tahliye edilmesi olduğunu vurguladı.

Güneş, Meclis’te basın açıklamalarıyla, soru önergeleri ve gündem dışı konuşmalarla cezaevlerine dikkat çekeceklerini ifade etti.

Gelecek Partisi’nden Genel Sekreter Kamil Torun aileleri karşıladı. Bir yıldır sokaklarda, cezaevlerinin seslerini duyurmaya çalıştıklarını kaydeden İnci Güler, tek taleplerinin ağır hasta tutukluların tahliye edilmesi olduğunu ifade etti.

Torun, şuan Meclis’te bir temsiliyetlerinin olmadığını ancak cezaevlerinin durumunu gündemine alacaklarını belirtti.

HDP Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren, cezaevlerindeki durumun seçimi beklemeyecek kadar acil olduğunu ve her platformda cezaevlerinin aciliyetini dile getirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşmek isteyen ailelere, yanıt verilmediği öğrenildi.

Aileler ziyaretlerini yarın Türk Tabipler Birliği ile sürdürecek.

Aileler, yaptıkları ziyaretlerde hasta tutsaklara ilgili hazırladıkları raporu siyasi partilere teslim etti.