Tutsak ailelerine eziyet

Van F Tipi ve Özel Güvenlikli cezaevlerine giden tutsak aileleri, görüş saati belli olmasına rağmen keyfi olarak bekletiliyor. 

Van’daki cezaevlerinde tutulan yakınlarını ziyaret için giden aileler, saatlerce bekletiliyor. Cezaevi yönetimi, eşyalarını bıraktıkları emanet yeri için de 5 TL alıyor.

Van’da OHAL uygulamasını sürdüren AKP-MHP hükümeti, cezaevlerinde bulunan tutsaklara baskı ve tecridi devam ettiriyor. Tutsak aileleri de AKP-MHP’nin zulmü politikasından nasibini alıyor.

Özellikle Van dışında gelen tutsak aileleri, cezaevi yönetimin uygulamalarına tepki gösterdi. Görüş saatleri sabah 09.00-09.30 olmasına rağmen aileler bazen saat 12.00’de veya 13.00’te içeri alınıyor.

Görüş için cezaevine alınan aileler ise birçok aramadan geçiriliyor. Tutsak aileleri, bir saatlik görüş için tüm günleri cezaevi önünde geçiriyor. Cezaevi önünde bekletilen aileler, eşyalarını bırakacak yer bulamıyor. Ailelerin eşyalarının bırakacağı emanet yeri için de 5 TL ücret alınıyor.

Çocuğunun F Tipi Kapalı Cezaevi’nde olduğunu belirten bir tutsak yakını, görüş saati belli olmasına rağmen saatlerce yaz sıcağında dışarıda bekletildiklerini belirterek, bu uygulamaların keyfi olduğunu söyledi.

Tutsak yakını, şöyle konuştu: “Biz çocuklarımızı görmek için il dışında geliyoruz. Saatlerce süren yolculuktan sonra cezaevine varıyoruz. Yolculuk eziyeti ve yorgunluğun üstüne bir de bizi cezaevi önünde saatlerce bekletiyorlar. Bu da yetmiyor, eşyalarımızı bırakacak emanet için 5 TL alıyorlar.”