Tutsak Aslan: Herkes direnişin parçası olmalı

27 yıldır tutsak olan Yaşar Aslan, "7 bin kişinin cezaevlerinde açlık grevinde olması demek bir başarıdır" diyerek, halkı direnişin parçası olmaya çağırdı.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde bulunan 27 yıllık tutsak Yaşar Aslan, ailesi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Aslan, 1 Mart 2019 tarihinden beri açlık grevinde olduğunu ve tecrit altında tutulduklarını aktardı.

CEZAEVİNDEKİ DURUM

Aslan, cezaevindeki son durumu şöyle aktardı:

"Uzun bir süredir bize gazete verilmiyor. Radyolarımız elimizden alınmış. Türk kanalları dışında herhangi bir alternatif kanal ve yabancı basını izleyemiyoruz. Cezaevinde 4 aydır açlık grevinde olan arkadaşlarımız var. Arkadaşların durumu ağır ama yine de B-1 vitamini verilmiyor."

'7 BİN KİŞİ BAŞARIYOR'

Yaşar Aslan, tecride karşı olan direnişe dikkat çekerek şunları belirtti:

"Bugün cezaevlerinde 7 bin siyasi tutsak direniş içindeyiz. Ve bizler şimdiden zafere ulaşmış bulunmaktayız. 7 bin kişinin cezaevlerinde açlık grevinde olması demek bir başarıdır."

HALKA ÇAĞRI

Tutsak Yaşar Aslan, son olarak da Kürdistan halkına şu çağrıyı yaptı:

"Bizim halkımızdan istediğimiz bu direnişin çığ gibi büyümesidir. Bizler içeride bedenimizi açlığa yatırarak tecride karşı bir duruş sergiliyoruz. Önemli olan bu direnişin dışarıda farklı bir boyutta sürdürülmesidir. Herkes bir şekilde bu direnişin bir parçası olabilir."