Tutsak Polat’ın annesi iki gündür cezaevi önünde nöbette

Denizli T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan ağır hasta tutsak Ekim Polat’ın annesi, oğlunun tedavisi için iki gündür cezaevi önünde oturma eylemi yapıyor.

Sağlık durumu geçen her gün kötüye giden Ekim Polat için annesi Songül İlker 11 Temmuz günü Denizli T Tipi Cezaevi önünde oturma eylemi başlattı.

Ekim Polat, altı yıldır “gizi tanık” ifadesine dayanarak “örgüt üyeliği” suçlamasıyla rehin tutuluyor.

Polat’ın, tutukluluk sürecinde kalp ritim bozukluğu, KOAH, kemik erimesi, tümör, hipertansiyon, görme bozukluğu kanser ve yüksek felç gibi hayati risk taşıyan hastalıkları ortaya çıktı.

Anne İlker, oğlunun tedavi hakkının engellendiği tepkisinde bulunarak, Ekim Polat’ın başında oluşan tümör nedeniyle 4 aydan az bir zamanının kaldığını belirtiyor.

Oturma eylemi ikinci gün de devam ettiren anne İlker,  “Oğlum hastaneye götürülüyor. Ancak tedavisi sağlanmıyor. Bundan birkaç ay önce oğlum bu hukuksuzluğa karşı cezaevinde hastane sevklerinin durması için dilekçe vermişti. Oğlumla görüştüğümde bana ‘Hastaneye gidiş gelişlerde tedavim sağlanmıyor artık onlara güvenmiyorum. Bu nedenle bu dilekçeyi yazdım’ dedi. Oğlumun tedaviye ihtiyacı var. Beyninde tümör var. Ameliyat olmazsa oğlum ölecek. Birçok hastalığı olan oğlum 11 gündür açlık grevinde. Ben bir anne olarak artık dayanamıyorum. Ben de oturma eylemi başlattım. Oğlumun tedavisi sağlanana kadar eylemimi sürdüreceğim” şeklinde konuştu.

İlker,  “Sivil toplum kuruluşlarına, insan hakları savunucularına, vekillere, hukukçulara toplumdaki herkese sesleniyorum; oğluma ve bütün hasta tutuklulara ses verin. Hasta tutuklular serbest bırakılsın, yaşam hakları engellenmesin” çağrısında bulundu.