Tutsak yakınları: İktidar Kürt tutsaklara düşmanca yaklaşıyor

ATK önünde buluşan tutsak yakınları, "İktidar düşman gözüyle yaklaşıyor. Kürt olduğumuz için hedefteyiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 295'inci gönünde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve Diyarbakır 78’liler Girişim Derneği üyeleri destek verdi.

'DÜŞMAN GÖZÜYLE YAKLAŞILIYOR'

Eylemde konuşan hasta tutsak Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, "Bize yapılan bu şey intikamdır. Çünkü cezaevlerinde hasta ve yaşlı insanlar var. Torunlarını göremeyen dedeler, neneler var. 83 yaşındaki bir insan dışarı çıkıp ne yapabilir? Bize düşman gözüyle yaklaşılıyor” diye konuştu. 

AKP-MHP iktidarının hasta tutsaklara yönelik devreye koyduğu politikaların sonuç alamayacağını dile getiren Güler, “Devlet bugün zulüm yaparak sonuç alacağını sanıyor ama en barbar devletler bile bunu yapmadılar. Bugün biz Kürt olduğumuz için devlet bunu yapıyor. Yıllardır bir sürü af yasası çıkarttılar ama bu yasaların hiçbiri Kürtlere çıkmadı. Operasyonlar yapıp, herkesi terörist ilan edip, cezaevlerine koyuyorlar. Bizim çocuklarımız ‘terörist’ değil. Biz Kürtler dilimizi konuştuğumuz için cezaevlerindeyiz. Ancak tüm bunlara karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Eylem “Bijî berxwedana zindanan” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla son buldu.