Tutsak yakınları Şirinevler’de işkenceyle gözaltına alındı

Tutsak yakınlarının hapishanelerdeki işkencelere dikkat çekmek için yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. Anneler işkenceyle gözaltına alınırken, bu keyfi uygulamayı protesto eden HDP Milletvekili Musa Piroğlu, polis ablukası altına alındı.

Cezaevlerindeki hak ihlallerini ve hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için HDP Şirinevler ilçe binası önünde yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

Şirinevler Meydanı’nda yapılması planlanan öncesi meydan meydanı ve çevrede adeta OHAL ilan eden polisler, kitlenin önünü HDP ilçe binası önünde kesti.

Eylem yasağı gerekçesi olarak kaymakamlığının kararı gerekçe olarak gösteren polisler, tüm engellemelere rağmen pankart açıp açıklama yapmak isteyen tutsak yakını anneleri ve beraberindeki destek veren kitleyi abluka altına aldı.

Cezaevinde tek kişilik tecrit hücresinde tutulan oğlunu göremediğinden yakınan bir annenin fenalık geçirdiği ablukada basın mensupları zorla çıkarıldı. Anneler ve beraberindeki kişiler ters kelepçelenerek işkenceyle gözaltına alındı.

HDP Milletvekili Musa Piroğlu ise bu keyfi uygulamaya, “ Az önce tutsak yakını anneler açıklama yapmak istedi, iktidar ve iktidarın zorbalığı 70-80 yaşındaki anneler darp edilerek, işkence edilerek gözaltına alındı. Bunu her seferinde yapıyorlar ve diyorlar ki buralar yasak. Madem yasak meydandır, o zaman bu açıklamayı meydanda yapacağız” dedi.

Bu açıklamadan sonra Şirinevler Meydanı’na gitmeye çalışan Piroğlu’nun önü polis tarafından defalarca kesildi. Bu engellemenin başını çeken ve Onur Yürüyüşü’nde bir kadını el ile taciz etmekten gündem olan Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin’e işaret ederek, “ İlk yargılanan Hanifi olacak. Tacizden, zorbalıktan yargılanacak” diye tepki gösterdi.

“Hasta tutsaklar serbest bırakılsın” sloganı eşliğinde meydana yürüyen Piroğlu burada abluka altına alındı.