Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

Tutsak yakınları Amed'de Adalet Nöbetini sürdü

Tutsak yakınları, Amed'deki Adalet Nöbetini sürdürdü.

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi, 322. gününde devam etti.

D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak ailelerinin eylemine Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Diyarbakır 78'liler Girişimi ve Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), destek verdi.

Tutsak yakını Herdemm Mervanî, "Bizler yine aynı taleplerle ayaktayız ve buradayız. Taleplerimizi yineliyoruz; bu hafta bizim için çok önemlidir. Kim ne yapacaksa yapsın. Özellikle de siyasi partiler bize somut bir cevap versinler. Çünkü hasta tutsakların durumu her geçen gün kötüleşiyor" dedi.

Herdemm Mervanî, şunları söyledi: "Hasta tutukluların durumu gittikçe ağırlaşıyor ve artık söylemler fayda etmiyor. Sorumluluk; Meclis, siyasi partiler ile Adalet Bakanlığı’ndadır.  Siyasi parti ile Meclis isterse, bu sorunu çok kısa sürede çözer. Çözüm için ne gerekiyorsa biz çözenlerin yanındayız."