Tutsak yakınları cezaevlerindeki zulme karşı buluştu

Tutsak yakınları, cezaevlerindeki katliamlara ve hasta tutsakların durumuna karşı Kartal Meydanı'nda bir araya geldi.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların yakınları, Adalet Nöbeti’nin 22'nci haftasında İstanbul Kartal Meydanı’nda bir araya geldi.

Tutsak yakınlarına, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, milletvekilleri ve Gençlik Meclisi üyeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) temsilcileri, Barış Anneleri Meclisi,  Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MATUHAY-DER) ile Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) yöneticileri de destek verdi.

Açıklama öncesi Kartal Meydanı’nda bir araya gelen kitle, burada polis tarafından ablukaya alındı. Polis, kaymakamlığın yasak kararını öne sürerek, açıklamanın yapılmasını engelledi.

'BİR HAFTADA 3 TUTSAK CENAZESİ ÇIKTI'

Engellemeye tepki gösteren HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, "Son bir haftada 3 tutsak cenazesi çıktı. Anneler sesini nerede duyuracak? İnsan hakları ve demokrasiden yana olan kurumlara nasıl seslerini duyuracaklar. Biz bunun çözümünü arıyoruz. Annelere her hafta işkence ederek gözaltına almak yerine, annelere yer gösterin, bu faşizan baskılara son verin” diye belirtti.

'ANNELER ABLUKA ALTINDA'

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, bugün Kartal Meydanı’nda itirazlarını ve demokratik haklarını kullanmak isteyen annelerin her hafta ablukaya alındığını söyledi. Kenanoğlu, “Her hafta cezaevlerinde infaz edilen, devletin korumasında olan tutukluların şüpheli intiharlar ve hasta tutukluların tedavilerinin karşılanmamasından kaynaklı tepkilerini dile getirmek istiyorlar. İktidar annelerle yüzleşmemek için, her hafta eylemi engelleme girişiminde bulunuyor. Anneler sesini duyurmaya devam edecek. Bütün kötü muamele işkence ve açık katliamları da çekinmeden söylemeye devam edeceğiz. Hakikati gizleyemezsiniz ve mutlaka bir gün demokratik koşullarda hesabı sorulacak. Bu uygulamayı yapanlar da mutlaka hesabını verecek” diyerek tepki gösterdi.
Polis engellemesini alkışlarla protesto eden halk, oturma eylemi gerçekleştirdi.