Tutsak yakınları Kırıklar Cezaevi önünde

Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen tutsak yakınları, hasta tutsaklara dönük zulme dikkat çekti.

Hasta ve infazları yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti 97’nci gününde Kırıklar F Tipi Cezaevi önünde sürdü. "Deng bide zindanan”,"Hasta tutsaklara özgürlük" yazılı önlükleri giyen tutsak yakınları, sık sık, “Bijî berxedana zindanan” , “Hak hukuk adalet” sloganları attı. Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bayraklı İlçe Örgütü destek verdi.

HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sılık, ailelerin yanında olduklarını ve eylemlerini desteklediklerini ifade etti. Sılık, "Hasta tutukluların tedavisi sağlanmıyor. Tedavi için gittikleri hastanelerde kelepçeli muayene dayatmasına maruz kalıyorlar. Tutuklular üzerinde bu tecrit politikalarının son bulması gerekiyor” diye konuştu.

Demans hastası olduğu için darbe suçlamasıyla cezaevinde bulunan Çevik Bir’in tahliye edildiğini ancak Aysel Tuğluk’un serbest bırakılmadığını ifade eden Sılık, “İnsani olarak değerlendirmek gerekiyor. Artık buradaki annelerin sesini duyun. Bu annelerin çocukları tecrit altındayken bu anneler nasıl uyuyacak? İnsan hakları savunucuları yetkililer, hukukçular bu sesi duysunlar. Biz herkes için adalet istiyoruz" diye belirtti.