Tutsaklar: Umudumuz ve inancımız çok büyük

Tokat Cezaevi'nde bulunan 4 tutsak, 5 Ocak'ta başlattıkları açlık grevi eylemlerini büyük bir kararlılıkları sürdürdüklerini ve talepleri yerine getirilene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde başlayan direnişe Tokat Cezaevi'nde bulunan 4 tutsak da dahil oldu. Hasan Salık ve Mehmet Emin Oğur, isimli tutsaklar yolladıkları mektupta, 5 Ocak 2019 tarihinde açlık grevine girdiklerini belirtti.

Morallerinin çok güçlü olduğunu vurgulayan tutsaklar, mektuplarında şu ifadelere yer verdi: "Moralimiz çok güçlü, başarma azmimiz çok büyük. Zaten başarmaktan başka bir seçenek de tanımıyoruz. Önderlik, "Umut zaferden daha önemlidir" diyordu. Hem umudumuz, hem de inancımız çok büyük. Şu an özgür insan için, geleceğimiz için bir şeyler yapıyor olabilmenin heyecanı ve mutluluğuyla doluyuz.

Bildiğiniz gibi açlık grevi eylemliliği bir anlamda kendi içimizle yaptığımız bir yolculuktur. Bir yoğunlaşma, kendini bulma, hakikatle buluşma, özgür insana, özgür kişiliğe erişmek olmaktadır. Şimdiye kadar açlık grevinden dolayı herhangi ciddi bir olumsuzlukla karşılaşmadık. Biraz kilo kaybımız olsa da hala iyi sayılırız. Tokat cezaevinde yanımda bulunun tüm arkadaşlarım adına, Strasbourg’da açlık grevinde olan tüm arkadaşlara selam ve sevgilerimi gönderiyor, hepsini tek tek kucaklıyorum. Leyla Güven’in talebi yerine getirilene kadar büyük bir kararlılıkla açlık grevimize devam edeceğiz."