Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Tutsaklara Türk milli marşı dayatılıyor

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya, tutsaklara Türk milli marşı olan ‘İstiklal Marşı’nı okumanın dayatıldığını, karşı gelince de işkenceye uygulandığını söyledi.

MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Emine Kaya, Türk cezaevlerindeki baskının işkence boyutunda devam ettiğini belirtti. 
Kaya, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin derinleşmesi ile birlikte diğer cezaevlerine yansıdığını söyledi.

Kaya, “Abdullah Öcalan'a yönelik başlamış olan bu tecrit ve ona bağlı diğer politikalar, bugün tüm siyasi tutsaklara uygulanıyor. Keza hasta tutsaklar için de bu politikalar geçerlidir. Bizim de talebimiz, bir an önce tecrit koşullarının ortadan kaldırılıp diğer hapishanelerde de baskıların son bulmasıdır” dedi. 

Son bir ayda Kırıkkale’de başlayan ve diğer cezaevlerine de yayılan baskılara işaret eden Kaya, şunları söyledi: “Baskılar, işkence ve sürgünlerle devam etti. Ailelerin yaptıkları başvurular da tamamen darp ve işkenceye yönelikti. Hiçbir gerekçe gösterilmeksizin koğuşlara baskınlar yapılıyor ve tutsaklara işkence uygulanıyor. Tutsaklara ‘İstiklal Marşı’nı okumaları dayatılıyor. Tutsaklar bunu reddedince de fiziki işkenceye maruz kalmışlar. Yaralananlar dahi olmuş.”
Siverek Cezaevi’nde askerlerin koğuşlara baskın yaptığını aktaran Kaya, “Yasak olmasına rağmen koğuşlara girmişler. Tutsakları darp etmişler. Gardiyanların aramalara iştirak etmesi gerekirken, artık askerlerle gidiliyor. Bu baskından sonra 14 tutsak koronaya yakalandı. Beşiri’deki cezaevinde de sayım için tutsakların hizaya geçmesi istenmiş. Tutsaklar buna karşı gelince de darp edilmişler” şeklinde konuştu.