‘Tutsaklarla bir an önce görüşmeler gerçekleştirilmeli’

TİHV, İHD, Barış Bloku ve İstanbul Tabip Odası’nın da aralarında olduğu çok sayıda kurum, 64’üncü gününde sonlandırılan açlık grevlerine dikkat çekerek, bağımsız hekimlerin grevi sonlandıran tutsaklarla görüştürülmesini istedi.

Aralarında Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), İstanbul Tabip Odası, İnsan Hakları Derneği (İHD), Barış Bloku'n bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü, cezaevlerinde bugün sonlandırılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerinin sonlandırılmasına ilişkin ve tutukluların talepleriyle ilgili diyaloğun başlatılması amacıyla İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

TİHV İstanbul Şube Başkanı Ümit Efe, bağımsız hekimlerin hastanelere giderek tutuklularla görüşmesi gerektiğini dile getirerek, eylemlerin takipçileri olacaklarını söyledi.

İstanbul Tabip Odası İnsan Hakları Komisyon üyesi Çağla Seven, yaşam hakkının kendileri için en önemli konu olduğunu dile getirerek, var olan eylemleri takip edeceklerini söyledi. Seven, açlık grevini sonlandıracak olan tutsaklarla görüşecek hekimlerin açlık grevlerine dair hazırlanan materyallerden yararlanması gerektiğine de dikkat çekti.