Tutsaklara iletişim yasağı

'Tek tip' kıyafet dayatmasına karşı görüşe çıkmama kararı alan Afyon E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklara bir ay boyunca iletişim ve mektup yasağı uygulandığı öğrenildi.

"Tek tip" kıyafet dayatmasına karşı Afyon E Tipi Cezaevi'nde bulunan tutsaklar açık ve kapalı görüşe çıkmama kararı almıştı. Günler önce alınan bu karardan sonra ailelerine telefon eden tutsaklar kendilerine bir ay boyunca telefon ve iletişim yasağı konduğunu söyledi.

Yasağın bir aydan daha uzun sürebileceğini dile getiren tutsaklar, ne pahasına olursa olsun tek tipe direneceklerini de sözlerine ekledi. Uzun süredir hayata geçirilen baskılara karşı mücadele edeceklerini dile getiren tutsaklar ailelerine de "tek tip" dayatmasına tepki gösterme çağrısında bulundu.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Bayburt M Tipi Cezaevi'nde kadın tutsaklara iletişim yasağı uygulandığı öğrenilmişti. Tutsak ailelerinin verdiği bilgiye göre, telefon ile görüşme, mektup, fax gönderme ve görüş yasağı getirildiği, ancak yasağın kaç tutsağı kapsadığı ve gerekçesi hakkında bilgi edinilememişti. Yasağın 11 Şubat'a kadar devam edeceği belirtilmişti.