TV10 için buluştular: AKP katliamları temsil ediyor!

 Kapatılan TV10'un açılması için 58'inci haftada bir araya gelindi. Eylemde, Dersim Katliamı'nı yapan zihniyetin bugün iktidarda olduğuna dikkat çekildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10’nun çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 58’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme TV10 çalışanlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş de destek verdi.

"Özgür basın susturulamaz”, “Hakikatin sesi susturulamaz” sloganlarının atıldığı eylemde, Seyit Rıza ve geçen hafta yaşamını yitiren TV10 Programcısı Pir Mustafa Deprem’in fotoğrafları taşındı.

‘ALEVİLERDE KADIN-ERKEK EŞİTTİR'

Açıklamayı TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin yaptı. Büyükşahin, Türkiye’de yaşanan baskı, saldırı ve anti-demokratik uygulamaların sadece bugünle sınırlı olmadığını belirterek, Seyid Rıza’yı idam eden anlayışın halen devam ettiğini ifade etti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Dersim için “Aslında Cumhuriyet oraya derebeyliği yıkmak için gitti. Eğer katliam olmasaydı, Seyit Rızalar idam edilmemiş olsaydı halen kadınlar saçlarından sürüklenecekti” şeklinde iftiralarına tepki gösteren Büyükşahin, “Bu gibi çevreler şunu iyi bilsinler ki, Alevi toplumunda kadın erkek eşittir. Bugün kadınlara yönelik katliam ve tecavüzler var, söz söyleme, siyaset yapma hakkı yok. Ama Alevi toplumunda kadın ve erkek eşit yaşıyorlardı” diye konuştu.

‘KATLİAM ZİHNİYETİ İKTİDARDA'

Büyükşahin, Dersim Katliamı'nın etkilerinin bugün de devam ettiğini ifade ederken, Kerbela’nın aynısının Dersim’de yapıldığını belirtti. Büyükşahin, AKP'nin de katliamı yapan gelenekten geldiğine dikkat çekti.