TYS: Vicdanlar susturulamayacaktır

Amed, Van ve Mardin belediyelerinin gasp edilmesine tepki gösteren Türkiye Yazarlar Sendikası, "Ne yaparlarsa yapsınlar topluma gerçekleri anlatmaya çalışacak insanlar, vicdanlar susturulamayacaktır. Kalemlerimizle biz buradayız" dedi.

Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine tepkiler sürüyor. Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) yaptığı açıklamayla kayyum atamalarına sert tepki gösterdi.

Halkın her geçen gün daha fazla yoksulluğa ve eğitimsizliğe mahkum edildiğini belirtilen açıklamada, “İktidarın iddia ettiği gibi bu ülkenin ‘beka’ sorunu varsa bu iktidarın amentü gibi bellediği, neoliberal ve zengini daha zengin eden ekonomik politikalar, ülkenin emekçisini, üreticisini üretimden kopararak ülkeyi dışarıdan gelecek paralara, dövize mahkûm eden siyasetten kaynaklanıyor. İktidar; bu gerçekleri topluma anlatmaya çalışan muhalif yapı ve bireyleri de yönelttiği faşizan baskılarla susturmaya, gerçekleri gözlerden kaçırmaya, gizlemeye uğraşıyor” denildi.

Dört ay önce devletin denetim organlarından geçerek aday olabilen ve yüksek oy yüzdesiyle seçimi kazanan belediye başkanlarının "teröre hizmet ettikleri" gerekçesiyle görevden alınmalarının temelsiz olduğu vurgulanarak, “Ülkeyi yöneten antidemokratik koalisyonun ortaklarının yalanlarına insanlarımız teslim olmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar topluma gerçekleri anlatmaya çalışacak insanlar, vicdanlar susturulamayacaktır. Kalemlerimizle biz buradayız” ifadesinde bulundu.