Ulaş Bayraktaroğlu için anma etkinliği

BÖG Komutanı Ulaş Bayraktaroğlu için anma etkinliği düzenlendi.

Ölümsüzler Haftası kapsamında, 9 Mayıs 2017 tarihinde Reqa’da şehit düşen Ulaş Bayraktaroğlu (Mehmet Kurnaz) için DKP/BÖG tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe birleşik devrim bileşenleri TKP-ML/TİKKO, TKEP/L, THKP-C/MLSPB, MKP ve Şehit Aileleri derneği katıldı.

'FAŞİST RÜZGARA KARŞI ÖNCÜLÜK ETTİ'

DKP/BÖG adına konuşmasını yapan Mustafa Suphi, "Ulaş Bayraktaroğlu, Türkiye işçi sınıfına ait bütün barikatlarda, zindan direnişlerinde, bulunduğu her alanda direnişi temsil eden ve devrimci bir pratiği hayata geçiren öncü ve komutan yoldaşımızdı. Ülkeyi sert bir faşist rüzgarın kuşatacağı bilinciyle bizlere öncülük etmiştir" dedi.

KKB/KÖG adına konuşan Eylem Keçer de "Ölümsüzler Haftasını sadece anmak ile değil, ölümsüzlerden devraldığımız mücadele bayrağını bir adım daha ileri taşıyarak faşizme karşı mevziler kazanarak anlam bulacağının bilincindeyiz" diye konuştu.

TKEP/L adına yapılan konuşmada da "Ulaş Bayraktaroğlu yarını bugünde yakalayan pratiğiyle birleşik devrimin yolunu işaret ederek  en önde yürüyenlerdendi" mesajı verildi.

'DİRENİŞİN KÖPRÜSÜ OLDU'

MKP temsilcisi ise şunları söyledi:

"Faşizme karşı savaşın ancak ve ancak sokakta, mevzide kazanılacağının timsali komutan Mehmet Kurnaz, Ulaş Bayraktaroğlu ve yoldaşlarının Gezi, Rojava ve Türkiye, Kuzey Kürdistan'daki isyanıdır."

TKP-ML/TİKKO adına Cemil Amed de Bayraktaroğlu için "Taksim'de Haziran Ayakalanması'nda büyük bir öncü olarak rol oynamış, onu ülkemizden Rojava'ya taşımıştır. Ve bu bir direniş köprüsü olmuştur" dedi.

Şehit Aileleri adına yapılan konuşmada ise "Türkiye sosyalistlerinin mücadelesine önemli katkıda bulunan Mehmet Kurnaz’ın mücadelesini, şehitlerimizin mücadelesini yaşatacağız" denildi.