Urfa'da 16 bin seçmen kaydı değiştirildi!

Urfa’nın 11 ilçesinde 16 bin 12 seçmenin ikametgahında kaydının bulunmadığı, bu seçmenlerin yerlerine başkalarının kaydedildiği ortaya çıktı.

Seçmen kaydırılan kentlerin arasında yer alan Urfa'nın 11 ilçesinde 16 bin 12 seçmenin ikametgahında kaydının bulunmadığı ortaya çıktı. Bu kişilerin adreslerine ise başka kişilerin kaydedildiği öğrenildi.

SİLİNDİLER, YERLERİNE BAŞKALARI EKLENDİ

Askıya çıkan listelerdeki tablo şu:

Urfa’nın Birecik ilçesinde 907 seçmen, Bozova ilçesinde 419 seçmen, Ceylanpınar ilçesinde 532 seçmen, merkez Eyyubiye ilçesinde 3 bin 563 seçmen, Halfeti ilçesinde 406 seçmen, merkez Haliliye ilçesinde 3 bin 838 seçmen, Hilvan ilçesinde 310 seçmen, merkez Karaköprü ilçesinde bin 507 seçmen, Siverek ilçesinde bin 951 seçmen, Suruç ilçesinde 917 seçmen ve Viranşehir ilçesinde bin 262 seçmenin ikametgahlarında kayıtları bulunamadı.

SEÇMENLERE ÇAĞRI: SEÇİM KURULLARINA BAŞVURUN

HDP Urfa İl Eşbaşkanı Halil Akbaş, seçmen kaydı silinenlerin ilçe seçim kurullarına başvurmalarını istedi. Seçmen listelerinin askıya alındığını, herkesin gidip kayıtlarını kontrol etmesi gerektiğini dile getiren Akbaş, askıya alınan listelerde usulsüzlüklerin önüne geçilebilmesi için seçmenlerin mutlaka itiraz hakkını kullanması gerektiğini kaydetti.

Akbaş, 3 bin 187 seçmenin Halfeti ilçesine kaydırıldığını tespit ettiklerini, aynı ilçede 406 seçmen kaydının silindiğini aktardı. Akbaş, yine en çok oy aldıkları Viranşehir, Bozova, Suruç, Birecik, Siverek, Hilvan ve Ceylanpınar gibi ilçelerde seçmen kaydırmalarının yanında seçmen kayıtlarının silindiği bilgisini verdi. 

'AKP-MHP KORKU SARMALINDA!'

AKP-MHP'nin korku sarmalına girdiğini dile getiren Akbaş, “Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Yaptıkları seçim hileleri de onları kurtaramayacak" mesajını verdi. Akbaş, demokratik kitle örgütlerine ve kamuoyuna çağrıda bulunarak, seçim sürecinde yapılacak tüm seçim hilelerine karşı ortak bir tepkinin ortaya konulması gerektiğini söyledi.