Urfa’da Adalet Nöbeti: Polis gazetecileri ablukaya aldı, tehdit etti

Urfa’da katledilen yakınları için adalet mücadelesi yürüten Şenyaşar ailesini takip eden gazeteciler polis tarafından ablukaya alınarak tehdit edildi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, 9 Mart 2021’deb beri Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

Aile, nöbetin 539’uncu gününde aliye binası girişinde bulunan gölgelik alanda yeni eylem gününe başladı.

Geçen hafta valilik kararı ile bina girişinde nöbet yasaklanmış ancak ailenin kararlılığı karşısında polis geri adım atmak zorunda kalmıştı.

Ailenin nöbet eylemini takip etmek isteyen gazeteciler de yeni eylem gününde polis tarafından engellenmek istendi.

Polis valilik kararını gerekçe göstererek, gazetecileri ablukaya aldı.  Anne ve oğlunun sürdürdüğü nöbeti çekim ile kayıt altına alan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri ile Yeni Yaşam Gazetesi muhabirleri Genel Bilgi Taramasına (GBT) alınırken, polis gazetecileri “yasal işlem” yapmakla tehdit etti.

Bu sırada adliyenin önüne birçok çevik kuvvet polisi de takviye edildi.

Abluka altında nöbeti sürdüren aile, polise tepki gösterdi. Ağıtlar yakan Emine Şenyaşar’ın sesi adliye binasından yankılandı.

Anne Şenyaşar, “Ailem katledildiğinde de bu önlemeleri alsaydınız. Benim ailemden 3 kişi hastanede katledildi. Hastane kameraları görüntüleri çalındı. Katiller ellerini kollarını sallayarak geziyor” dedi.

Şenyaşar ailesinin tepkisi üzerine polisler ablukaya son verdi.