Van bu kez 8'ini de gönderecek

HDP Van İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, 24 Haziran seçimlerinde hedeflerinin 8’de 8 olduğunu belirterek, AKP’nin tabela partisi haline geleceğini söyledi.

HDP Van İl Örgütü, ilçelerle birlikte seçim örgütlenmesini büyük oranda tamamladı, çalışmalar da tüm hızıyla devam ediyor. İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, bu kez adaylarının 8'ini de Meclis'e göndereceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van ve ilçelerinde 24 Haziran’da yapılacak olan milletvekili seçimleri için çalışmalarını sürdürüyor. 7 Haziran'da Van’da yüzde 80’e yakın oy oranıyla birinci parti olan HDP, 8 milletvekilliğin 7’sini aldı.

Yeniden başlatılan savaşla birlikte devlet içi çatışmanın ardından ilan edilen OHAL ve devlet zorbalığının gasp halinin en çok etkilediği kentlerin başında Van geliyor. Başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak DBP’li 11 belediye gasp edilip devlet memurları atandı. DBP’li belediye eşbaşkanları ve HDP Van milletvekilleri de tutuklandı.

Örgütlemede Sorumlu İl Eşbaşkan Yardımcısı Azim Yacan, bütün tutuklama ve gözaltılara rağmen Van halkının seçim çalışmalarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Yacan, “HDP seçim büro açılışlarına halkımız yoğun destek veriyor. Seçim büroları mitin havasında açılıyor. Her geçen gün halkımızın ilgisi ve katılımı artıyor” dedi.

AKP TABELA PARTİSİ OLACAK

Van halkının AKP ve kayyumlara rahatsızlığının had safhaya ulaştığını vurgulayan Yacan, ”OHAL uygulamaları sonucu yaşanan hak ihlalleri, HDP milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının rehin alınması, belediyelere kayyum atanması, binlerce HDP ve DBP yönetici ve üyelerinin tutuklanması, KHK ile binlerce insanın işinden edilmesinin halk tarafından sindirileceği düşünülmesin. Bu seçimde artık 7 değil, 8'de 8 yapmayı hedefliyoruz. Adaylarımızın tamamını göndereceğiz. AKP karşılığı olmayan bir tabela partisi haline geliyor” şeklinde konuştu.

SEÇİM ÖRGÜTLENMESİ TAMAM

23 Nisan’da seçim çalışması startını verdiklerini anımsatan Yacan, merkez ve 13 ilçede seçim koordinasyonu oluşturduklarını ifade etti. Seçim koordinasyonu bünyesinde örgütleme, teknik, bilgi işlem, hareketli seçmen, seçim işleri ve mali komisyonlar oluşturduklarını kaydeden Yacan, ikinci aşamada ise köy ve mahalle komisyonları çalışması başlattıklarını belirtti. Yacan, şunları paylaştı: “Çalışmalarımızın büyük bölümü tamamlandı, ayrıca sandık kurulu üyelerinin belirlenmesi çalışması devam ediyor. 10 Mayıs ve 20 Mayıs arasında yaptığımız planlama sonucu Özalp, Saray, Edremit, Erciş, Muradiye, Çaldıran, Gürpınar, Başkale, Tuşba ve İpekyolu ilçelerinde seçim bürolarının açılışlarını yaptık. Bu ilçelerde bulunan tüm köyler ziyaret edildi. Van merkezinin 4 noktasında stant oluşturuldu ve stantlarda çalışmalar devam ediyor."

HDP EŞBAŞKANI DA VAN'DA

HDP'nin Van adayları arasında Eşbaşkan Sezai Temelli ile yılarca Kürt basınına emek veren Gazeteci Tayip Temel de var. Listenin tamamı şöyle:

1- SEZAİ TEMELLİ

2- BEDİA ÖZGÖKÇE ERTAN

3- MURAT SARISAÇ

4- MUAZZEZ ORHAN

5- TAYİP TEMEL

6- CENGİZ ÇİÇEK

7- MUKADDES KARAKOÇ

8- ASUMAN YELMAZER