Van’da açlık grevi sürüyor: Talep mutlaka karşılanmalı

Tecride karşı yürütülen açlık grevi direnişini sahiplenmek amacıyla geçen hafta Van’da başlayan açlık grevi devam ediyor. Eylemciler, direniş etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması amacıyla başlayan açlık grevleri ayları devirirken, sessizliğe karşı dayanışma eylemleri de artıyor.

HDP İpekyolu İlçe Örgütünde geçen Cuma günü başlayan dönüşümlü açlık grevi eylemine katılımlar da attı.

Halaylar, zılgıtlar ve Kürtçe stranlarla süren açlık grevinde katılanlar ve bu vesileyle bir araya gelenler, açlık grevi direnişçilerinin taleplerinin kabul edilmesini istiyor.

Eylemcilerden Ferdi Sertkal, Leyla Güven’in taleplerinin kabul edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi.

Sertkal, “Leyla Güven’in taleplerini sahiplenmek ve zindan direnişlerini sahiplenmek amacıyla açlık grevindeyiz. Bu direniş gün geçtikçe büyüyor, daha çok bütün Kürt halkının talebi haline gelmiş bir taleptir” dedi.

Cezaevlerinde 1 Mart’tan bu yana 7 bin siyasi tutsağın da açlık grevinde olduğunu hatırlatan Sertkal, “8 arkadaşımız yaşamına son verdi. Dünya kamuoyunun, insan hakları savunucularının ve demokrasi platformlarına yönelik çağrıydı bu. Ancak dünyanın üç maymunları oynadığını görüyoruz” diye eleştirdi.

Taleplerin bir an önce kabul edilmesi için açlık grevine girdiklerini tekrarlayan Sertkal, “Bu talep mutlaka karşılanmalıdır. Yaşadığımız ülke kendi anayasasına göre suç işliyor. Leyla Güven haklıdır, sessizlik ölüm getirir. Bu eylemi sahiplenmek ve açlık grevinin etrafında kenetlenme çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.