Van'da daire başkanları görevden alındı, çalışanlar gözaltında

Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi'nde, tüm daire başkanları ve müdürler görevden alındı. Çok sayıda belediye çalışanı da gözaltında.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan'ın gasp edilen yerine tanan kayyum ve Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, HDP döneminde göreve getirilen daire başkanlarını görevden alındı.

12 daire başkanı, genel sekreter ve çok sayıda müdürü görevinden alan gaspçı kayyum, daha önceki kayyum döneminde görev yapan kişileri atadı. Kayyum, eski genel sekreter yardımcılığı yapan ve rüşvet aldığı ses kayıtlarına yansıyan Ülker Cem Kaplan'ı VASKİ Genel Müdürlüğü'ne getirirken, Salih Allahverdi'yi ise Genel Sekreter olarak atadı.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI GÖZALTINA ALINDI

Ayrıca sabah saatlerinde, ihraç edilen belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin evine baskın yapıldı. Alınan ilk bilgilere göre; Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel Sen) Van Şube Eşbaşkanı Şükrü Kaçıcı, belediye çalışanlarından Çimen Ümit, Cahit Duran, Veysel Engin gözaltına alınırken, çok sayıda belediye çalışanının da evine baskın yapıldı. Baskın sırasında gözaltına alınan belediye çalışanlarıyla ilgili avukat yasağı ve gizlilik kararı alındı.

Belediye çalışanlarına yönelik gözaltıların devam ettiği öğrenildi.

32 KİŞİ GÖZALTINDA

Öte yandan dün düzenlenen protesto eylemlerinde aralarında milletvekili danışmanlarının da bulunduğu 32 kişi Terörle Mücadele Şubesi'nde (TEM) tutuluyor.