Van’da Erdoğan’ın şirketleri de soyguna başladı

Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bağış” adı altında halktan para talep ettiği bir dönemde, Van’da doğalgaz şirketi Mart ayı içinde abonelere iki defa doğalgaz faturası göndermesi tepkilere neden oldu.

Van’da kayyumlar tarafından binlerce kişinin işine son verilmesiyle birlikte işsizlik oranı hızlı şekilde arttı. İşsizlik ve yoksulluğun yüzde 85’lere çıktığı Van ve ilçelerinde son bir ay içinde birçok kişi ekonomik nedenlerden dolayı intihar etti.

BELEDİYEYİ GASP ETTİ, YÜZLERCE KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTI

İş imkanının olmadığı Van’da, Van Büyükşehir Belediyesi’nin gasp edilerek atanan kayyum, daha önce işten attığı ama mahkemeyi kazanarak yeniden işlerine dönmeyi bekleyen 250 işçinin sınavını başarısız sayarak, işe almayı reddetti.

İNSANLARI YOKSULLAŞTIRARAK İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

Kayyumlar tarafından 2016 yılında işine son verilen, 2019’da HDP’li belediye tarafından yeniden işe alınan ancak bu kez de Van Valiliği tarafından güvenlik soruşturması iddiasıyla işten çıkarılan Mesut Babat, intihar ederek yaşamına son verdi.

ERDOĞAN’LA BİRLİKTE SOYGUNA BAŞLADILAR

Van’da kayyumlar ölümlere ve işsizliğe neden olurken, AKP iktidarına yakınlığı ile bilinen Aksa Van Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Mart ayı içinde doğalgaz abonelerine iki fatura gönderdi.

Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaş, daha birinci faturayı ödeyemezken, ikinci faturanın da gelmesi tepkilere neden oldu.

Salgın nedeniyle evlerinde çıkamadıklarını dile getiren Vanlılar, Erdoğan’ın “bağış” kampanyasından hemen sonra, doğalgaz şirketinin bu içinde ikinci faturayı gönderdiğine dikkat çekiyorlar.

Genelde faturaların aylık geldiğini dile getiren bir vatandaş, şöyle konuştu: “Bugüne kadar böyle bir uygulama yoktu. Bir ayda nasıl iki fatura gelir. Bu zor şartlarda devletin bize bakması gerekirken, devlet bizim cebimizdeki olmayan paraya göz dikti. Yeni gelen fatura 20 Mart ile 1 Nisan arası. 10 günlük fatura nasıl olur da gelir. Biz daha önceki faturayı ödemedik ki bunu ödeyelim. Sadece doğal şirketi değil, diğer şirketlerde mesajlar göndererek, fatura ödememiz istiyorlar. Biz evde çıkamazken ve canımızın derdindeyken, onlar paranın derdine düşmüşler.”