Van’da işçilere 'bağış' gasbı

Gasp edilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bağış” altında başlattığı kampanyaya destek amacıyla belediyede çalışan tüm işçilerden Nisan ayında bin 200 lira kesinti yaptı. 

Koronovirüs nedeniyle dünyanın birçok ülkesi ekonomik paketler hazırlanırken, Türk rejiminin paketinden, “bağış” etiketli “gasp” çıktı.

Türk Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle duyurduğu “bağış” kampanyası altında işçilerden zorla para toplanmaya başlandı.

Van Büyükşehir Belediyesinde yüzlerce işçi asgari ücretle çalışıyor. Aldıkları maaş ile geçinemeyen belediye işçilerine bir darbe de Erdoğan’ın “bağış” kampanyasından geldi.

Belediyeye ait şirketlerde çalışan yüzlerce işçiye, maaşlarından kesinti yapılacağı belediye yetkililerince sözlü olarak bildirdi. Buna göre işçilerin maaşlarından ayda bin 200 lira gasp edilecek ve bu uygulama en az dört ay sürecek.

ANF’ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle adını vermeyen bir belediye işçisi, belediyenin kendilerine yazılı değil de, sözlü olarak bildirdiğini belirtti.

İşçi, şöyle konuştu: “Belediye birim amirleri, bize bu ay maaşlarınızdan bin 200 lira kesinti yapılacak. Bu kesinti 4 ay boyunca kesilecek, dediler. Sözde ‘bağış’ adı altında işçinin emeğini bu tür meşru olmayan yollarla gasp ediyorlar. Hiçbir işçi, bu parayı gönüllü olarak vermiyor. Bu paraların kesilmesi tamamen keyfidir. Bizim rızamız olmadan nasıl kesiyorlar. Amaçları hükümete yalakalık yapmaktır. Biz zaten asgari ücretle çalışan işçileriz. Bu kesintilerle nasıl geçineceğiz.”