Van’da kar temizleme parasını öğretmenlerden istediler

Van Valisinin “Van’da kar temizleme amacıyla 9 milyon harcadık” iddiasının ardından İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenlere yüklendi. Öğretmenlerden kar temizlemek için para talep edildi.

Van’da günlerdir süren yoğun kar yağışı hayatı felce uğrattı. Şehrin neredeyse tüm cadde ve sokakları karla kapanırken, Bahçesaray’da meydana gelen çığ felaketinde 41 kişi hayatını kaybetti.

Cadde ve sokakları temizlemeyen Van Büyükşehir Belediyesi Kayyımı M.Emin Bilmez, kar ile mücadele için 9 milyon TL para harcadıklarını öne sürdü.

Ankara rejiminin belediyeyi gasp ederek başına atadığı Bilmez’in harcadıklarını iddia ettiği paraya rağmen, okul önlerinde herhangi bir kar temizleme çalışması yürütülmedi.

Van İpekyolu İlçe Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenlere gönderdiği yazıda karın temizlenmesi için kepçe yollayacaklarını ama yakıt parasının müdürler ve öğretmenlerden tarafından ödenmesini istedi. Yazıda her öğretmenden 150 TL istendi.

EĞİTİM-SEN: TOPLANAN PARA YASAL DEĞİL

Söz konusu yazıda bütçe yetersizliği gerekçe gösterildi. Van Eğitim Sen Şube Başkanı Bedri Yamaç, öğretmenlerden para toplanmasının yasal olmadığını belirtti.

Yamaç, “Gönüllü bile yapılsa doğru değil. Kamu kaynaklarının çar-çur edilerek, açlıkla yoklukla boğuşan emekçilerin sırtına bunu yıkmak kabul edilir durum değil. Eğitim-Sen olarak bunu kabul etmiyoruz. Kimse bu parayı vermek zorunda değil, ama mobing uyguluyorlar. Bağış adı altında dahi olsa garip bir durum oluşturuyor. Konuyu araştırıyoruz, yakın zamanda kamuoyuna açıklamalarda bulunacağız. Kamu kaynaklarını kim israf ediyorsa, gidip onlardan alsınlar” diye tepki gösterdi.