Van’da polis eşine kadro kıyağı

Van’da kayyum tarafından 3 ay önce işe alınan Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı polis eşi F.B.T, jet hızıyla önce sözleşmeli sonra kadrolu yapıldı.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Müjde” olarak açıkladığı; “Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi” uygulamasında daha başından yaşanan usulsüzlükler dikkat çekiyor. AKP bu uygulamayla hem seçim yatırımı yaparken, hem de kamu kurumlarında kadrolaşmaya çalışıyor. Özellikle Van’da kayyum tarafından daha önce işe alınan sözleşmeli memurlar kadroya geçmek için her türlü hileyi yaparken, AKP’li siyasilerin torpiliyle bu durumdan faydalanmak istiyor.

Sözleşmeliden kadroya geçmek isteyenlerden biri ise kayyum tarafından 3 ay önce işe alınan Amasya Merzifon nüfusuna kayıtlı polis eşi F.B.T. Van Valiliğinde koruma polisi olarak çalışan S.T’nin eşi olan F.B.T, 3 ay önce kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesinde taşeron statüsünde işe alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Sözleşmeliler kadroya geçirilecek’ açıklamasından sonra 1 Ocak 2023 tarihinde alelacele sözleşmeli personel yapıldı. Hemen ardından ismi kadroya geçirilecek olan 90 personelin içinde açıklandı.

Böylelikle F.B.T 3 ay içinde hem taşeron, hem sözleşmeli hem de memur olabilen ilk kişi olarak kayıtlara geçti.