Van’da seçim bürosu açılışı mitinge döndü

HDP Van İl Örgütü seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında HDP Kadın Meclisi Erbaneli yürüyüş gerçekleştirirken, İpekyolu İlçesinde yapılan seçim bürosu açılışına binlerce kişi katıldı.

Van’da seçim çalışmaları halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. HDP ve DBP’li yöneticiler gittikleri her yerde konvoylarla, halaylarla, zılgıtlarla karşılanıyor. Bugün ilk olarak HDP Kadın Meclisi erbaneli bir yürüyüş gerçekleştirdi. Aralarında HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP İl Eş Başkanı Ayla Tarhan'ın bulunduğu HDP Kadın Meclisi, Rus ve Avrupa Pazar’ında halka el ilanları dağıttı.

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan, Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP-DBP PM Üyeleri, TJA Aktivistleri ve Barış Anneleri daha sonra İpekyolu İlçesi’nde yapılan seçim bürosunun açılışına katıldı. Halaylar ve sloganlarla gerçekleşen seçim bürosunun açılışında bir konuşma yapan HDP Mardin Milletvekili Ali Atalan, HDP’nin yolunun en doğru yol olduğunu söyledi. Zulüm ve katliamlara halkın her alanda yanıt vermeye devam edeceğini kaydeden Atalan, “Bugün burada ki manzara bunun bir göstergesidir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi kesildi. Açılış töreni yine halaylarla son buldu.