Van’da seçim çalışmalarında coşku doruğa çıktı

HDP Van’da seçim çalışmalarını Gürpınar, Edremit, Tuşba ve İpekyolu’nda sürdürdü. Çat-Kapı ve halk toplantılarında halkla bir araya gelen HDP’liler 24 Haziran seçimlerinin önemini anlattı.

HDP Van İl Örgütü seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Gürpınar, Edremit, Tuşba ve İpekyolu’nda devam eden seçim çalışmalarına HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, HDP-DBP PM Üyeleri, DTK Temsilcileri, KJA Aktivistleri, Barış Anneleri, ilçe örgütleri ve halk katıldı. Halk gelen partilileri halay ve zılgıtlarla karşıladı. İl ve ilçelerde çalışma yürüten HDP, Yenimahalle, Kevenli TOKİ, Hacibekir mahallerinde seçim bürolarının açılışını yaparken Tuşba’da 4 köyde halk toplantısı düzenledi

TUŞBA

Tuşba ilçe yönetimi ise, HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve yöneticilerin katılımıyla köyler dolaşıldı. Tuşba ilcesine bağlı, Hıdır (Xıdır), Ocaklı (Gom), Yemlice (Zorava), Akceylan (Axceylan) köylerinde halk toplantısı yapan HDP'liler renkli görüntülerle karşılandı. Partililer çalışmaları kapsamında, ilk gidilen Hıdır Köyünde Taziye evinde halk ile bir araya geldi. Taziye evinde kısa bir konuşma yapan Eşbaşkan Ümit Dede, 24 Haziran seçimlerinin halklar açısından önemli bir eşik olduğuna işaret etti.

Dede, "Sizlerin süreci bizden daha iyi takip ettiğinizi, bildiğinizi değerlendirdiğini görüyoruz. O yüzden bizden çok sizin konuşmanızı isterim. Yaptığımız bütün halk buluşmalarında her yönüyle bu ülkeyi yönetemeyen iktidarı anlattığımız gibi, halkımıza nasıl bir yönetim nasıl bir gelecek istediğini soruyoruz. Bu süreci birlikte omuzlayıp hep birlikte altından kalkacağız. 24 Haziran seçimleri sadece önümüzü açacaktır. Mücadelemiz aralıksız devam edecektir. Biliyorsunuz ki basının büyük bir çoğunluğu mevcut iktidar tarafından satın alınmış durumda. Bu kuşatılmışlığa karşı bizler HDP olarak halkımızı kapısını tek tek çalıp gözlerinin içine bakarak konuşacağız ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Dede'nin konuşmasından sonra süreç hakkında tartışmalar yürüten köylülerden Süleyman Oğuzer, "Biz köylü insanıyız eğer yol yoksa, hayvan besleyemiyorsak açımızdan ölürüz. Bakın traktörüm var ama bir litre mazot doldurup çalıştıramıyorum. Yağın kilosu olmuş 44 TL. O zaman ne yiyip ne içelim kimse soruyor mu? Herşeyin en kötüsünü alıyoruz ama yine de geçinemiyoruz. Bütün bunları görüp oyunu götürüp hala aynı iktidara verecek olursa diyecek bir söz bulamıyorum" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sırayla Ocaklı, Yemlice ve Akceylan köylerini dolaşan HDP'liler yoğun ilgiyle karşılandı. 3 kadın aday adayının katıldığı çalışmalarda, köylerdeki kadınlar zılgıt ve halaylarla partilileri karşıladı. Yemlice köyündeki kadınlar, partilileri köyün girişinde karşılayıp dağıtılan bildirileri aldı. Kadınlar ve erkekler stranlar eşliğinde partililerle halay çekti.

EDREMİT VE GÜRPINAR

HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan ve yerine kayyum atanan Gürpınar Belediye Eş Başkanı Yıldız Çetin, Edremit’in Çiçekli Beldesi ile Gürpınar’da çat-kapı halk ziyaretleri gerçekleştirerek halka seçim broşürleri ve Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını dağıttı.

İPEKYOLU

HDP Van İl Örgütü İpekyolu’nun Hacıbekir, Kevenli TOKİ seçim bürolarının açılışı yapıldı. Oldukça kitlesel gerçekleşen açılışlar sırasında halk halaylar çekerek sloganlarla 24 Haziran için kararlılık vurgusunda bulundu.

Ayrıca Özgür Kadın Hareketi (TJA) seçim çalışmaları kapsamında Kevenli TOKİ'de yaşayan kadınlarla bir araya geldi. Toplantıya katılan kadınlara konuşma yapan yerine kayyum atanan Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin Sevil, HDP'nin kadın ittifakı kurduğunu dikkat çekti. Sevil, "Bu süreçte kadınların direnmesi lazım. Şu an da toplumsal ve siyasal kaosu durdurtacak olan kadınlardır. Bizler kadınlar olarak rengimiz ile ittifakımızla 24 Haziran'da bu gidişata dur diyeceğiz. Ve o sandıklarda biz kadınların ittifakı çıkacaktır" diye konuştu.