Van’da şehit düşen iki gerilla toprağa verildi

Van kırsalında şehit düşen gerillalar Turan Özel ve Şilan Ökmen’in cenazeleri memleketlerinde defnedildi.

Van'ın Bahçesaray ilçe kırsalında 1 Eylül'de çıkan çatışmada şehit düşen HPG'li Turan Özel'in cenazesi memleketi Batman'da toprağa verildi. Aile, dün cenazeyi Van'dan alarak Batman’a getirdi. Cenaze, dini vecibelerin ardından kitlesel bir şekilde defnedilmek istendi. Ancak mezarlığı ablukaya alan Türk polisi, aile bireyleri dışında cenaze törenine katılımı engelledi.

Özel’in cenazesi, merkezde bulunan Asri Mezarlığı'nda defnedildi. Mezarlığın girişinde bekleyen kalabalık, sık sık "Şehîd namirin" sloganları attı.

ÖKMEN DE MARDİN'DE DEFNEDİLDİ

Bahçesaray’da aynı tarihte çıkan çatışmada şehit düşen YJA-Star üyesi Şilan Ökmen’in cenazesi ise dün teslim alındı. Ökmen’in cenazesi Mardin’in Savur ilçesine bağlı Evîna (Sürgücü) kırsal mahallesine getirildi. Jandarma, cenazenin kalabalık şekilde defnedilmesine "izin vermeyeceğini" belirtti.

Aile, yıkamak ve dini vecibelerini yerine getirmek için cenazeyi mahalle camisine götürdü. Ancak caminin kapısı kilitlenerek, cenazenin yıkanmadan ve dini vecibeleri yerine getirilmeden defnedilmesi istendi.

Zulme tepki gösteren aile, dini vecibelerini yerine getirmeden defin işlemini yapmayacağını belirtti. Cami kapısının açılmasının ardından yıkanan cenaze, daha sonra toprağa verildi. Ökmen için mahallede taziye çadırı kuruldu.